De beste duowagens

Een tweeling op komst of twee kindjes kort na elkaar. In zulke gezinssituaties is een duowagen een prachtige uitkomst! Maar welke duowagen moet je nu kiezen? In dit testartikel alle duowagens op een rijtje. In de test gaat het alleen om duowagens (waar de kindjes naast elkaar zitten) en niet om tandemwagens (waar de kindjes achter elkaar zitten).

Algemene punten om op te letten

Het is handig om vooraf een aantal dingen op papier te zetten die je belangrijk vindt. Moeten er maxicosi's op de duowagen passen? Wil je een reiswiegje voor de eerste maanden of een eenvoudig babynestje? Wil je met de duowagen door het bos kunnen lopen of ga je hem alleen in de stad gebruiken? Tot welke leeftijd wil je de duowagen gebruiken?

Ga naar een winkel waar ze alle duowagens hebben staan en waar ze een goede uitleg en goed advies geven. Maar probeer de duowagens vooral zelf uit! Jij moet er straks mee wandelen en jij moet hem straks in- en uitklappen.

De duowagens op een rijtje

Mountain Buggy Urban Jungle Duo

De duurste onder de duowagens. Deze wagen oogt ook vrij lomp, maar is wel ontzettend degelijk en rijdt soepel. Deze duowagen is vrij smal (73cm) waardoor je door ieder deur kunt. Voor een peuter en een baby kun je gebruik maken van 1 reiswieg en 1 zitje. Kindjes passen vrij lang in deze duowagen; tot ongeveer 4 jaar. Deze duowagen heeft 2 afzonderlijke kappen. Er kunnen geen maxicosi's op geplaatst worden.

Easywalker Duo

Deze wagen is de bestverkochte duowagen in zijn prijsklasse. Hij rijdt ontzettend soepel, is gemakkelijk met één hand te besturen. Je kunt deze duowagen ook gebruiken om een peuter en een baby in te vervoeren. Voordeel van deze duowagen is dat kindjes hier vrij lang in passen, gemiddeld tot 4 jaar. Deze duowagen is slechts 75cm breed, zodat je gewoon door alle deuren past. Deze duowagen onderscheidt zich van alle andere duowagens uit het duurdere segment doordat er maxicosi's op geplaatst kunnen worden. De enige duowagen waarbij dit ook mogelijk is, is de Firstwheels City Twin uit het lagere prijssegment.

Koelstra Flexxo Twin

Deze duowagen oogt iets minder groot omdat hij 3 wielen heeft. Dit is echter ook te merken aan de stabiliteit van de wagen. Vooral als je een peuter en een baby erin vervoert (waarbij het gewicht dus ongelijk verdeeld is), rijdt dit een stuk minder soepel. Het zitje is een stuk kleiner dan die van de Urban Jungle en de Easywalker, waardoor kindjes hier ook minder lang in zullen passen. Het mechanisme om de zitting in ligstand te krijgen, is erg onhandig.


Firstwheels City Twin

De grote pluspunten van deze duowagen: de 'look' en de prijs. Deze duowagen ziet er mooi uit, veel minder lomp en groot dan de andere duowagens. Ook de prijs is een stuk lager. Er zijn ook een paar grote nadelen. De zitting is erg klein, waardoor een kind van 1,5 (van gemiddelde lengte en gewicht) nog maar net erin past. Verder heeft deze duowagen vrij kleine wielen waardoor je niet lekker in het bos kunt wandelen.

Kees K2 Twin

Ook deze duowagen is er één uit het goedkope segment. Het grootste verschil is dat er op deze duowagen geen reiswieg geplaatst kan worden. Voor een baby kan je een zogenaamd babynestje plaatsen. De zittingen zijn vrij smal waardoor kindjes er niet zo heel lang in zullen passen. Ook heeft de wagen 1 grote kap in plaats van 2 afzonderlijke kappen. Maar als je een eenvoudige, goedkope duowagen wil, is dit een prima optie.

X-Adventure Twinco

Voor deze duowagen geldt eigenlijk hetzelfde als voor de Kees K2 Twin. Ook hier kan alleen een babynestje geplaatst worden en is er 1 grote kap.

Tot slot

Ga naar een goede babywinkel en probeer alle wagens uit. Neem je eigen kindje of een kindje van vrienden mee om te kijken hoe een peuter in de wagen zit: hoeveel ruimte hebben ze in het zitje, kan het kindje er lekker in liggen, krijg je het zitje gemakkelijk in ligstand met het kindje erin, etc. Nieuw kopen kan natuurlijk altijd, maar kijk ook eens op Marktplaats. Daar worden regelmatig wagens aangeboden die er nog uitzien als nieuw maar wel voor een mooi prijsje. Als je een wagen koopt, kies dan voor een neutrale kleur zodat je de wagen zelf ook weer makkelijk door kunt verkopen.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden