Accu auto voor kinderen

Inleiding

Het is weer eens wat anders, een auto speciaal voor kinderen. We hebben het dan niet over een speelgoedautootje. Met deze auto kan het kind echt rijden. Een kind kan zelf in de auto zitten en deze besturen. Het is over het algemeen ook mogelijk om de auto zelf te besturen door middel van een afstandsbediening. Dit is handig als de kinderen nog jong zijn. Een kinderauto werkt over het algemeen op een accu, er hoeft dus geen benzine in. Deze accu kan je heel gemakkelijk opladen. Wanneer je een accu auto voor kinderen wilt aanschaffen, dan moet je wel de ruimte hebben om je kind er mee te laten rondrijden. Misschien heb je zelf een grote tuin of woon je in een rustige omgeving? Wat wil je allemaal weten over een accu auto voor kinderen?

Accu auto voor kinderen

Een accu auto voor kinderen is in principe geschikt voor jonge kinderen. Gemiddeld zijn de kinderauto's geschikt voor kinderen tussen de twee en zeven jaar oud. Voor een ouder kind is een Quad meer geschikt. Dit is spannender voor een kind plus je kan er harder mee. Een kinderauto is heel veilig. Zo kan je kind er goed in zitten en er niet zomaar uitvallen. Verder ligt de maximum snelheid over het algemeen tussen de drie en zes kilometer per uur. Dit is een rustig tempo waardoor je je als ouder geen zorgen hoeft te maken. Sommige accu auto's voor kinderen kan je zelf besturen door middel van een afstandsbediening. Bij andere auto's is het kind zelf de baas. Ze hoeven alleen het gaspedaal in te trappen om vooruit te komen.

Verschil met een Quad

Een kinderauto ziet er echt uit als een echte auto, alleen dan in een kleiner model. Een Quad is meer een soort scooter alleen dan met vier wielen. In een kinderauto kunnen de kinderen zitten, terwijl je bij een Quad er bovenop zit. Daarom is een accu auto voor kinderen voor jongere kinderen geschikt. Ze kunnen er niet uit of af vallen. Verder is het met een Quad mogelijk om een hogere snelheid te behalen. Wanneer je een grote tuin of eigen terrein hebt, dan is het heerlijk voor een kind om op een Quad rond te rijden.

Mogelijkheden accu auto voor kinderen

Wanneer je een kinderauto wilt kopen, dan heb je verschillende mogelijkheiden. Allereerst kan je kiezen uit verschillende soorten auto's. Wil je bijvoorbeeld een jeep, een echte Formule 1 auto of toch liever een normaal model. Verder kan je de kleuren helemaal naar de smaak van het kind aanpassen. Van een stoere rode auto tot een lieve roze auto. Maar er zijn nog meer dingen waar je op moet letten als je een kinderauto wilt aanschaffen.

  • Een accu auto voor kinderen biedt over het algemeen plek aan twee kinderen tussen de twee en zeven jaar. Er is over het algemeen altijd een gordel aanwezig.
  • Let op het maximum gewicht dat de auto kan dragen
  • Welke snelheid kan de auto halen?
  • Hoe wordt de auto bestuurd? Kan het kind zelf rijden met de auto of heb je als ouder de regie zelf in handen? Bij sommige kinderauto's kan het allebei.
  • Verschillende geluiden uit de claxon
  • Mogelijkheid tot MP3 radio
  • Hoe laadt je de accu op? Het makkelijkste is als de stekker op de auto zelf kan worden aangesloten. Je hoeft de accu dan niet uit de auto te halen.
  • De prijs voor een accu auto voor kinderen valt mee. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de 150 en 300 euro.
  • De meeste kinderauto's kunnen alleen op verhard terrein rijden, zoals de weg. Om een auto op zacht terrein te laten rijden heeft hij meer vermogen nodig. Let hierop als je een auto voor kinderen wilt aanschaffen om op zachte grond zoals een grasveld te laten rijden.

Conclusie

Het klinkt misschien hartstikke leuk om een auto voor je kind te kopen, maar het is wel belangrijk dat je de ruimte hebt om er mee rond te rijden. Een accu auto voor kinderen is geschikt voor kinderen tussen de twee en zeven jaar oud. Vanaf die leeftijd wordt de auto namelijk een beetje saai. Het gaat niet hard genoeg meer, een Quad is dan een betere optie. Verder heb je de keuze uit veel verschillende modellen, denk hierbij aan een gewone auto of een jeep. Is je kind gek op auto's en heb je de ruimte, dan is een accu auto voor kinderen misschien wel een leuk cadeau!