Tips voor het kopen van een speeltoestel

Inleiding

Wil je je kinderen een groot plezier doen en heb je de ruimte in je tuin, dan is het kopen van een speeltoestel een aanrader. Een speeltoestel is een combinatie van verschillende speelmogelijkheden. Zo kunnen kinderen er op klimmen en zit er bijvoorbeeld een glijbaan en een schommel bij. Er zijn veel verschillende soorten speeltoestellen, dus wanneer je een speeltoestel wilt aanschaffen, dan kan je alle kanten op. Zeker wanneer je meerdere kinderen hebt is een speeltoestel een aanrader. Er is voor iedereen genoeg te doen en ze kunnen gemakkelijk met elkaar spelen. Maar ook wanneer een kind alleen is, kan je prima een speeltoestel aanschaffen. In principe is het een soort prive speeltuin! Wat wil je allemaal weten als je een speeltoestel wilt aanschaffen?

Wat is een speeltoestel?

Een speeltoestel bestaat over het algemeen uit verschillende onderdelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een klimrek, toren, schommel en glijbaan. Voor kinderen is dit ideaal omdat er altijd wel wat te doen is. Ze kunnen heel gemakkelijk variëren. Een speeltoestel is geschikt voor kinderen van alle leeftijden. De kleintjes kunnen gemakkelijk schommelen en glijden, terwijl oudere kinderen het misschien leuker vinden om lekker te klimmen of een rollenspel in de toren te doen. Een speeltoestel is eigenlijk een soort speeltuin in één. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je een speeltoestel wilt aanschaffen. Lees hieronder de tips voor het kopen van een speeltoestel.

Tips voor het kopen van een speeltoestel

Beschikbare ruimte

Een speeltoestel neemt over het algemeen aardig wat plek in beslag. Wanneer je een speeltoestel wilt aanschaffen, dan moet je hier rekening mee houden. Bekijk welke ruimte je over hebt en aan de hand daarvan kan je een speeltoestel kopen. Wanneer je een grote tuin hebt, dan kan je in principe alle kanten op met het kiezen van het juiste speeltoestel.

Materiaal

Vrijwel alle speeltoestellen worden van hout gemaakt. Hout is stevig en duurzaam materiaal. Speeltoestellen van kunststof zijn vaak wat slapper en zullen eerder gebreken krijgen. Verder is een houten speeltoestel ook een mooi gezicht. In principe heb je geen tot weinig onderhoud aan een houten speeltoestel. Je hoeft het toestel bijvoorbeeld niet zelf meer te beitsen of te verven.

Mogelijkheden van het speeltoestel

Je kan een speeltoestel helemaal naar je eigen zin inrichten. Je kan bijvoorbeeld zelf kiezen wat voor soort speelgoed je in het speeltoestel wilt. De meeste speeltoestellen bestaan uit een klimgedeelte, een toren, een glijbaan en een schommel. Als ouder kan je zelf het beste inschatten waar je je kinderen een plezier mee doet. Houden ze bijvoorbeeld van klimmen? Kies dan voor een speeltoestel met extra mogelijkheden om te klimmen. De meeste speeltoestellen hebben plek voor één schommel, maar wanneer je meerdere kinderen hebt, dan kan het een tip zijn een speeltoestel te kopen met plek voor meerdere schommels. Wanneer je een speeltoestel wilt aanschaffen, let dan goed op de verschillende mogelijkheden. Vaak kan je een speeltoestel heel gemakkelijk uitbreiden met extra opties. Let hierop als je een speeltoestel wilt kopen. Welke mogelijkheden heb je allemaal bij een speeltoestel?

  • Eén of meerdere torens
  • Glijbaan
  • Schommel(s). (Verschillende varianten, zoals de normale schommel, apenschommel of een soort vliegend schip)
  • Klimwand
  • Klimrek
  • Klimnet
  • Gedeelte met bijvoorbeeld ringen of een touw
  • Brandweerstang
  • Rekstok
  • Zandbak

Prijzen

Speeltoestellen zijn over het algemeen niet goedkoop. Het is een flinke investering, maar als het goed is heb je er wel jaren plezier van. Kinderen kunnen jaren vooruit met een speeltoestel. De prijs is afhankelijk van de grootte en de mogelijkheden van het speeltoestel. Een simpel speeltoestel zal bijvoorbeeld rond de 400 á 500 euro kosten. Naarmate een speeltoestel groter en uitgebreider wordt, zal ook de prijs omhoog gaan. Je hebt bijvoorbeeld luxe speeltoestellen van meer dan 1000 euro!

Conclusie

Wanneer je een ruime tuin hebt, dan is het kopen van een speeltoestel een aanrader. Kinderen vinden speeltoestellen geweldig! Je kan met een speeltoestel alle kanten op. Je kan zelf kiezen uit verschillende mogelijkheden. Als ouder kan je zelf het beste inschatten waar je je kind het meest een plezier mee zal doen! Een speeltoestel is over het algemeen niet goedkoop, maar je kinderen zullen er wel jaren plezier van hebben!