Tips voor het kopen van een skelter

Inleiding

Een skelter is een soort combinatie van een auto en een fiets. Het voertuig heeft namelijk een onderstel met vier wielen. Maar om vooruit te komen moet je op pedalen trappen. Veel kinderen vinden een skelter geweldig. Een skelter is namelijk een best groot voertuig waardoor kinderen zich er helemaal op thuis voelen. Ook het sturen en het rijden is gemakkelijk. De meeste skelters bieden plaats aan één persoon, maar er kan wel heel gemakkelijk een tweede zitje bijgeplaatst worden. Ideaal voor een vriendje of een broertje of zusje. Er zijn allerlei verschillende skelters te koop. Waar let je op bij het kopen van een skelter?

Tips voor het kopen van een skelter

Leeftijd

Je hebt skelters voor verschillende leeftijden. Voor driejarigen heb je een zogeheet instapmodel. Ze kunnen bij deze skelter gemakkelijk bij het stuur en de pedalen. Maar er zijn ook skelters voor kinderen vanaf zeven jaar. Deze hebben meer mogelijkheden dan een skelter voor jonge kinderen. Zo zijn bijvoorbeeld de wielen hoger, heeft de skelter versnellingen en heb je de mogelijkheid om vooruit en achteruit te trappen.

Design

Een skelter is een stoer voertuig. De meeste skelters zijn voor jongens ontworpen. Dit kun je terug zien in de stoere kleuren. Maar ook speciaal voor meisjes zijn er leuke skelters, denk bijvoorbeeld aan een roze!

Er zijn skelters met een apart design, zo lijken ze bijvoorbeeld op een traktor of ze hebben een motorkap aan de voorkant.

Extra mogelijkheden

Wanneer je een skelter voor je kind wilt kopen, dan zijn er een aantal mogelijkheden waar je op moet letten.

  • Verstelbaar stuur en stoel. Het is bij de meeste skelters mogelijk om het stuur en de stoel te verstellen. Hierdoor kan de skelter meegroeien met je kind.
  • Tweede zitje. Wanneer je een skelter wilt kopen, dan is het misschien leuk dat het mogelijk is om een tweede zitje te plaatsen. Dit voorkomt geruzie met een broertje of zusje. Ook is het voor kinderen leuk om samen op de skelter te rijden. Bij de meeste skelters is het mogelijk om een tweede zitje los te kopen.
  • Skelter met vrijloopautomaat. Met een vrijloopautomaat blijven de pedalen stil staan als je bijvoorbeeld van een helling afrijdt en niet aan het trappen bent.
  • Versnellingen. Sommige skelters hebben versnellingen. Dit is handig als je wilt instellen of de skelter zwaar of licht trapt.

Accessoires

Er zijn allerlei leuke accessoires verkrijgbaar voor een skelter.

  • Tweede zitje
  • Bagage bak
  • Aanhangwagen
  • Beschermhoes voor de skelter
  • Toeter of een hoorn
  • Vlag

Prijs

Een skelter is over het algemeen niet goedkoop. Maar kinderen kunnen er wel jaren plezier van hebben. De prijs van een skelter is afhankelijk van het model en de mogelijkheden. Een instapmodel kost rond de 200 euro. Maar wanneer je echt een goede skelter wilt met versnellingen en een vrijloopautomaat, dan moet je denken aan een prijzen rond de 400 euro.

Conclusie

Veel kinderen vinden een skelter helemaal geweldig. Het is ontzettend stoer om een skelter te hebben! Wanneer je een skelter wilt aanschaffen, dan zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Allereerst moet je jezelf afvragen of je de ruimte hebt voor een skelter. Zowel om mee rond te rijden als om op te bergen. Verder is het belangrijk om een skelter te kopen die bij de leeftijd van je kind past. Let er als laatste op of het mogelijk is om een tweede zitje te plaatsen. Het is voor kinderen vaak leuker om samen op de skelter te rijden!