Schleich dieren en smurfen sparen

Wat is Schleich?

Schleich is een wereldberoemde producent van hoogwaardig speelgoed. Ze maken voornamelijk figuurtjes die levensecht lijken en van goede kwaliteit zijn. Schleich bestaat al meer dan 75 jaar en komt uit Duitsland.

Elk gemaakt figuur wordt natuurgetrouw vormgegeven en met de hand beschilderd. Ieder dier of smurf is dan ook uniek.

Schleich heeft al vele prijzen gewonnen met deze figuurtjes, waaronder Duits speelgoed van het jaar 2010.

Welke dieren kun je sparen?

Lammetje.jpg
Afb.1. Een lammetje!
 
Afb.2. Olifanten uit Afrika!

Olifantschleich.jpgBij de dieren kun je kiezen uit drie categorieën;

  1. De boerderijdieren
  2. Wilde dieren
  3. Oertijddieren

De boerderijdieren zijn opgesplitst in kleinere categorieën, zoals en vee. Naast deze dieren kun je ook accessoires sparen zoals een konijnenhok, een paardenstal en een soort boerderij. Zonder mensen en bomen zou dit natuurlijk niet compleet zijn. Deze kun je er ook bij verzamelen.

De wilde dieren zijn opgesplitst in werelddelen. Zo kun je dieren uit Europa, Amerika (afb.1), Afrika (afb.2), Azie en Australië, de polen en de oceaan sparen. Prachtige exemplaren van neushoorns, olifanten, giraffes, haaien, kangoeroes en vele andere dieren zijn verkrijgbaar. Vaak kun je van diersoorten zowel een mannetje, vrouwtje, als jong sparen.

Het duurt daarom vrij lang voordat je collectie compleet is.

Bij de oertijddieren zijn onder andere de , de , de mammoet en de sabeltandtijger verkrijgbaar. Hier is verder geen onderscheid gemaakt in categorieën.

Welke smurfen kun je sparen?

Smurfvakantie.jpg
Afb.3. Smurfen gaan ook op vakantie!

Smurfen zijn momenteel erg populair en je kunt ze dan ook allemaal sparen. Naast de smurfen (afb.3) die iedereen wel kent van de tekenfilmserie zijn er nog andere typetjes te sparen. Zo heb je een cameramansmurf, een acteursmurf, een bruid en een bruidegom, een duiksmurf, een gitaarspelende smurf en smurfen in auto's of achter de laptop. Alles gaat met zijn tijd mee.

Natuurlijk kun je ook smurfenhuisjes sparen en ontbreken Gargamel en Azrael niet.

Wat kun je nog meer van Schleich sparen?

Schleichridder.jpg
Afb.4. Een ridder!
Yasira.jpg
Afb.5. De elf Yasira!

Ridders en strijders

Schleich heeft ook nog de wereld der ridders en strijders gemaakt. De middeleeuwse ridders zijn uitgerust met wapens, helmen en paarden (afb.4). Daarnaast zijn er strijders uit verschillende culturen en tijdperken, waaronder de krijgsolifant met berijder.

Allerlei accessoires zoals een katapult, een waterput en zelfs een ridderburcht zijn verkrijgbaar.

Het rijk Bayala

Als laatst heeft Schleich het rijk Bayala gecreëerd. Hierin leven geheimzinnige wezens, zoals elfen (afb.5), vliegende paarden en machtige draken. Voor de elfen zijn er ook koetsen, een elfenboot en een paviljoen verkrijgbaar. De draken zijn ruim vertegenwoordigd en er is zelfs een drakenbaby.

Van het rijk Bayala is ook een boek verkrijgbaar. Dit heeft als titel;"Het lied van de vriendschap".

Collectorsitems

Een figuurtje wordt een collector's item als het niet geproduceerd wordt. Vaak zijn ze echter nog wel een tijd verkrijgbaar in de winkels. Langzaam maar zeker wordt het moeilijker om er aan te komen.

Sommige figuurtjes worden daardoor extra leuk om te sparen. Schleich geeft hiervan ook ieder jaar een poster uit.

Wil je Schleich diertjes en smurfen online kopen?

Wil je meer lezen over Schleich? Kijk dan verder op de officiële site van Schleich.