Cadeauboxen en cadeaubonnen, originele geschenken !

Inleiding

Verjaardag, moederdag, feestdagen, nieuwe job of nieuwe woonst, ... Zoveel gelegenheden om cadeaus uit te delen maar het is niet altijd gemakkelijk om een leuk en origineel geschenkje uit te zoeken voor deze gelegenheden. Met een cadeaubox of een cadeaubon heb je wél altijd het gepaste geschenk.

Welke cadeauboxen en -bonnen bestaan er ?

Er zijn honderden verschillende soorten cadeauboxen te vinden. De meest bekende worden hieronder opgesomd :

Bongo: De bongo cadeaubon is een belevenisbon

. Het gaat meestal over een bepaald thema en daarin kan de ontvanger z'n keuze maken uit het 'hoe' en'waar'.

Voorbeelden : Bongo-bon Weekend natuur : dit is een bon van €99,90 die recht geeft op een overnachting en ontbijt voor 2 personen in één van de 40 geselecteerde hotels. In het bijbehorende boekje staat uitleg over de randanimaties en activiteiten die je in de omgeving van de hotels kan vinden. Bongo-bon Ontbijt met bubbels : dit is een bon van €29,90 die recht geeft op ontbijt met een glaasje bubbels in één van de geselecteerde ontbijtadressen. Bongo-bon Boutique Magazines : dit is een bon t.w.v. €35,00 waarbij de ontvanger kan kiezen tussen 20 verschillende abonnementen van tijdschriften van bepaalde duur.

Give A Do

Give A Do is een gelijkaardig concept dan dat van de Bongo. Bij Give A Do heb je twee categorieën. De Give A Do Fun, hier heb je nog onderscheid tussen Fun, MaxiFun, MegaFun en Giga Fun. Het betreft allemaal dagactiviteiten naar keuze gaande van €25,00 t.e.m. €70,00 De Give A Do Hotels, een doosje vol hotels, gaat van €80,00 tot €160,00. Hier heb je ook 4 verschillende keuzes de comfort Hotel, de comfort plus Hotel, de luxe Hotel en de comfort hotel 2X. Bij deze bon kan de ontvanger dus kiezen uit verschillende hotel arrangementen.

Cadeaubox.nl

 stijlvolle doosjes met een waaier aan activiteiten, 'zo worden ze omschreven. En dit is niet gelogen, er is voor ieder wat wils. Het gaat hier bijvoorbeeld om de cadeaubox Kinderen Koning €49,00 geeft recht op een leuke activiteit voor minimaal twee kinderen (van 2 tot 18 jaar) De Photoshoot-bon t.w.v. €89,00 geeft recht op een photoshoot bij één van de deelnemende fotografen. Verder heb je bij cadeaubox.nl nog Trendy Tafelen, Passie voor Wijn,Weekend Cultuur, Beauty en Welness en zoveel meer.

Wat is het verschil tussen een cadeaubon en een cadeaubox ?

Cadeaubonnen

Vroeger kon je enkel, als je geluk had, in de winkel van aankoop zelf een cadeaubonnetje kopen met een vaste waarde. Nu kan je meestal zelf het bedrag van de bon kiezen en in bijvoorbeeld shoppingcentra is het cadeaubonnetje in meerdere of zelfs alle winkels geldig. Dus des te meer keuze voor de persoon die de bon heeft gekregen. De ontvanger kan dan aankopen doen ter waarde van het bedrag op de cadeaubon.

Cadeauboxen

Met cadeauboxen kan je iemand echt op een originele manier verrassen. Het leuke is dat cadeuboxen nu ook echt alle flexibiliteit bieden voor zowel schenker als ontvanger. De cadeauboxen kan de schenker dus ook vinden in alle prijsklasses. Van heel goedkoop tot heel duur. Een cadeaubox is meestal een activiteit of product dat door de schenker is betaald en door de ontvanger in te ruilen is.

Interessante sites