Het perfecte cadeautje vinden

De jaarlijkse strijd

Met elke verjaardag is het weer moeilijk om een leuk cadeautje voor iemand te bedenken. Vaak wil je iemand wel verrassen met iets leuks en origineels, maar is het te moeilijk om zoiets te bedenken. Er zijn echter wel dingen die je kunt doen om je kans om het perfecte cadeautje te vinden te verhogen.

Op zoek naar het perfecte cadeautje

Je wilt graag het perfecte cadeautje vinden maar je weet niet goed hoe je dat aanmoet pakken. Met de volgende tips heb je een grote kans op slagen:

  • Als je een creatief en origineel cadeautje wilt geven, is het zaak om vroeg genoeg te beginnen. Ga niet een paar dagen van tevoren fanatiek op zoek maar begin zeker een maand voor de gelegenheid met het nadenken over een cadeau. Dan weet je zeker dat je het cadeau op tijd kunt geven en bespaar je jezelf bovendien veel stress. Ga structureel aan de slag en wie weet ben je sneller klaar dan je dacht.
  • Vraag tips aan mensen in de omgeving van de persoon die je wilt verrassen met een leuk cadeau. Zijn er speciale wensen? Heeft hij toevallig laten weten iets heel graag te willen? Spaart hij ergens voor of heeft hij een dure hobby? Alle tips zijn welkom.
  • Het is ook handig om een lijstje bij te houden van dingen die hij of zij erg leuk vindt. Dit is vooral handig met je partner. Heeft ze ooit eens laten ontglippen dat ze altijd al een cruise heeft willen maken? Dit is je kans. Schrijf het op en neem haar mee. Natuurlijk kan dit ook met kleinere dingen. Vindt ze dolfijnen zo leuk? Ga een dagje naar het dolfinarium.

Gebrek aan inspiratie

De dag komt steeds dichterbij en je hebt nog steeds geen leuk cadeautje kunnen bedenken. Wellicht kunnen de volgende tips je wat inspiratie geven:

  • Bedenk waar diegene veel van houdt. Heeft hij bijvoorbeeld een bourgondische levensstijl? Regel dan een luxe diner met een wijnarrangement. Een wijnproeverij is in dit geval ook een erg goed idee. Zoiets kun je ook heel goed met een groep vrienden doen. Dan maken jullie er een gezellige avond uit van.
  • Vrouwen worden altijd heel gelukkig van een mooi sieraad. Zeker als je het zelf hebt uitgezocht, wordt een sieraad zeer gewaardeerd. Ben je geen ster in  het uitzoeken van juwelen? Vraag of haar moeder, zus of vriendin met je meegaat naar de juwelier voor wat goed advies.
  • Een cadeau kan ook heel goed een activiteit zijn. Geef dan ook geen waardebon maar organiseer zelf een dag en neem diegene mee. Denk aan een helikoptervlucht, een theatervoorstelling, een dagje pretpark of een weekendje weg. Geef geen bioscoopbon maar neem diegene een avondje mee uit. Betaal ook het popcorn en de drankjes en laat hem of haar natuurlijk de film uitzoeken. Dit is veel persoonlijker
  • Vrouwen worden vaak ook erg gelukkig van een dagje sauna of een beautyarrangement. Regel een afspraak voor twee personen en ga zelf gezellig mee om een heerlijk dagje te relaxen en jullie relatie te versterken.

In geval van nood

Ben je echt inspiratieloos en komt de dag steeds dichterbij? Neem je partner of familielid een dagje mee shoppen en laat hem of haar zelf wat uitkiezen. Maak er een gezellig dagje van met een heerlijke lunch en wellicht een terrasje aan het eind van de middag. Zeker voor vrouwen kan dit een oplossing zijn. Zo houden zij niet alleen van een heerlijk dagje shoppen, maar kiezen zij ook graag zelf iets uit. Behandel haar de hele dag als een prinses. Zij mag zeggen waar ze heen wilt, waar ze wilt eten. Ook sta jij heel geduldig te wachten als ze graag iets wilt passen en geef je gepast commentaar op hoe het staat.  Het is minder origineel dan zelf iets uitkiezen, maar je weet in ieder geval zeker dat zij je cadeau leuk vindt.