Wat geef je je vrienden voor hun verjaardag

Inleiding

Iedereen kent het waarschijnlijk wel: er is weer een vriend of vriendin jarig, maar wat moet je nou geven?! Dus wil je weten wat je nou moet geven? Lees dan door!

Verjaardag van een vriend

Stel een vriend van je is jarig, wat geef je dan? Geef je een luchtje? Of geef je een cd? Of heb je eigenlijk geen idee… Ik zet een paar leuke ideetjes voor je op een rijtje!

 • Een lekker luchtje. Klinkt misschien een beetje afgezaagd, maar het is wel altijd goed!
 • Een cd. Ook best wel standaard. Maar als je weet welke groep of zanger die helemaal geweldig vindt, is dit heel erg leuk om te geven!
 • Is die heel erg voetbal fan? Geef hem een kaartje voor een wedstrijd van z’n favoriete club! Of een T-shirt van diezelfde club :)
 • Geef een tijdschrift. Een voetbalblad of een ander mannenblad, zolang het maar over z’n interesses gaat!
 • Heeft die het al tijden over hetzelfde? Koop dat voor hem! Misschien is het dan handig om eerst te sparen ;)

Verjaardag van een vriendin

Aan een vriendin geef je natuurlijk heel iets anders dan aan een vriend, en dat kan ook nog verschillen per vriendin. Wat voor soort vriendin is ze? Daar kan je je cadeau op aanpassen.

 • Een super grappige vriendin: Met haar heb je elke keer weer heel veel lol en lach je wat af. Serieus praten doe je niet zo vaak, maar bij haar maakt dat niet uit!

Wat geef je haar? Geef iets grappigs! Een opblaasbare cactus, een gigantische opblaasbare hamer, een rol wc papier met een printje, enzovoort. Zolang ze de lol ervan kan inzien is het goed :)

 • Een goede vriendin die je niet vaak ziet: Je ziet haar eigenlijk veel te weinig, maar het is wel altijd heel erg gezellig met haar!

Wat geef je haar? Laat met het cadeau zien dat je er echt over na hebt gedacht. Iets wat bij het seizoen past zoals een muts in de winter, of de cd waar ze het laatst over had.

 • Een vriendin met wie je altijd naar feestjes gaat: Als er feestje zijn, ga je er met haar mee. Schoolfeesten, verjaardagsfeesten, clubfeesten, zij is er!

Wat geef je haar? Wat je ook geeft, het moet party-proof zijn! Longlasting make-up, make-up met glitters, of make-up in een mini versie.

 • Een vriendin die altijd voor je klaar staat: Het maakt niet uit wanneer jullie elkaar zien, jullie vriendschap blijft hetzelfde. Al zie je elkaar weken niet, jullie blijven goede vriendinnen!

Wat geef je haar? Ze zal het erg waarderen als je kunt zien dat je er tijd in hebt gestopt! Een cd met ‘jullie’ nummers, een foto van jullie samen, zelfgemaakte armbanden.

 • Een vriendin waar je niet heel veel mee optrekt: Ze zit bij je in het team, bij elkaar in de klas, of werken samen. Je vindt haar aardig, maar jullie zijn geen goede vriendinnen.

Wat geef je haar? Geef iets wat safe is. Zoals armbanden, douchegel, parfum, enzovoort.

 • Je beste vriendin: Jullie zijn vrienden voor het leven. Je doet veel met haar samen en ze begrijpt je heel goed.

Wat geef je haar? Iets wat voor jullie een speciale betekenis heeft. Een fotocollage van jullie samen bijvoorbeeld. Of iets wat jullie gezellig samen kunnen doen, zoals een workshop of cursus.

Conclusie

Een passend cadeau voor iemand is lastig, maar met wat mensenkennis en deze tips wordt het vanzelf makkelijk!