Hoe houd je je relatie leuk

Relatie

Wanneer je net een relatie hebt ben je smoorverliefd op elkaar en wil je het liefst zoveel mogelijk bij elkaar zijn. Alles is nog nieuw en spannend. Maar na een paar maanden zakt dit hevige gevoel van verliefdheid af. Je kan opeens dingen aan je partner zien die je niet zo leuk vindt en je komt er weer achter dat er nog meer is in het leven dan alleen je partner. Het gevoel van verliefdheid gaat over in houden van. Bij veel stellen wordt de relatie een beetje een sleur. Ze vinden het fijn om bij elkaar te zijn, maar de spanning is ver te zoeken. Hoe kan je je relatie leuk houden? Lees hier de tips om je relatie leuk te houden?

Maak tijd voor elkaar

Iedereen heeft het altijd hartstikke druk en dit kan ten koste gaan van je partner. We hebben tegenover onze baas, familie en vrienden allerlei plichten en daardoor kan het gebeuren dat er minder tijd wordt besteed aan je partner. Vaak wanneer er kinderen komen zijn de momenten samen ver te zoeken. Om je relatie leuk te houden is het noodzaak om tijd voor elkaar vrij te maken. Maak met elkaar een afspraak waarop je samen wat leuks gaat doen. Dit kan een avondje of een weekendje uit zijn, maar je kan ook bewust een avond thuis voor elkaar vrij houden. Het gaat er om dat je samen bent en dat je er weer aan geherinnerd wordt dat het bij elkaar zijn toch wel erg leuk is.

Gun de ander iets

Er zijn ook stellen die het idee hebben dat ze als stel altijd alles samen moet doen en altijd samen moet zijn. Deze stellen hebben enorm veel tijd voor elkaar, maar dit gaat zich toch uiteindelijk tegen hun werken. Er kunnen irritaties optreden plus als je altijd samen bent heb je elkaar uiteindelijk niet veel meer te vertellen. Het is belangrijk om allebei ook zelf iets te hebben. Onderhoud het contact met je vrienden en vriendinnen. En houd gewoon je eigen hobby's. Probeer je partner ook los te laten als hij of zij een afspraak zonder jou heeft. Je partner zal je nog meer waarderen als hij of zij thuis komt na een leuke avond met zijn of haar vrienden.

Accepteer elkaars minpunten

Iedereen heeft wel dingen waaraan je je irriteert bij de ander. Er kunnen hier enorme drama's van elkaar gemaakt worden en eeuwig over gezeurd worden, maar je kan het ook accepteren. Het maakt je relatie tenminste een stuk gezelliger. Iedereen heeft slechte gewoontes. Je kan uiteraard wel proberen om je een beetje aan te passen aan je partner, maar het moet niet ten koste gaan van alles. Sommige dingen krijg je er toch niet uit. Je kan je beter richten op de leuke dingen van je partner en de minpunten accepteren.

Toon intresse in elkaar

Iedereen vindt het fijn wanneer er naar hen geluisterd wordt. Ook al ken je al die verhalen van je partner nou wel, wanneer hij of zij het nog een keer wilt vertellen, probeer dan toch geinteresseerd te luisteren. Misschien wanneer je je er in verdiept en zelf wat vragen stelt, kan je erachter komen dat het eigenlijk best interessant is. Wanneer je niet meer met elkaar kunt praten, ga je een beetje langs elkaar heen leven en dat komt je relatie niet ten goede. Het is helemaal goed om uit jezelf vragen te stellen. Vraag eens hoe de werkdag van je partner was en luister dan ook echt naar wat er gezegd wordt.

Maar er zijn nog meer manieren om je relatie leuktehouden.Zo kan ook helpen om samen een hobby of een intresse te zoeken. Er is vast wel iets wat je allebei leuk vindt om te doen. Op die manier ben je samen met iets bezig en heb je altijd wel wat om over te praten.

Verwaarloos je uiterlijk niet

Wanneer je jaren bij elkaar bent, ken je elkaar helemaal. Zeker getrouwde stellen hebben vaak het idee de buit toch al binnen is. Het kan voorkomen dat het uiterlijk een beetje verwaarloosd wordt. Vond je elkaar in het begin woest aantrekkelijk, als je jaren samen bent wordt dat toch minder belangrijk. Om je relatie leuk te houden is het juist wel belangrijk om zorg aan je uiterlijk te besteden. Een beetje leuke kleren, leuk kapsel en bij vrouwen een beetje make-up doet vaak al wonderen. Ook al is uiterlijk allang niet meer het belangrijkste, het houdt je relatie toch leuk als je elkaar aantrekkelijk blijft vinden.

Conclusie

Het is hard werken om je relatie leuk te houden, maar het hoeft niet veel moeite te kosten. Je houdt je relatie leuk door regelmatig samen leuke dingen te doen, een gezamelijke hobby te zoeken en jezelf aantrekkelijk te houden voor de ander!