Hoe herken je de signalen van een relatiecrisis

Inleiding

Als je gedumpt wordt, kan het een tijdje duren voor je weer uit dat dal klimt. Maar je kunt jezelf voorbereiden op deze zware klap door de juiste signalen op te vangen. Vaak ben je er blind voor, maar elke relatie kent wel eens een crisis. Het is helemaal normaal dat je in een relatie wel eens laagtepunten kent.. Hier zijn een paar tips om een aankomende crisis te herkennen.

Stappen

Je partner krijgt het plots druk Wanneer je partner plots, van de ene dag op de andere, veel moet overwerken is er iets mis. Dat betekent dat hij liever ergens anders is dan bij jou. Als dit gebeurt, is het aan jou om je sterk te houden. Blijf niet bij de pakken zitten en spreek weer meer af met vriendinnen of neem een nieuwe hobby. Dan val je niet in een zwart gat als hij jullie relatie dan toch stopzet. Er is ook een grote kans dat hij opnieuw interesse in je krijgt. Hoe komt dit? Mannen vinden zelfstandige vrouwen aantrekkelijk. Als je partner je overdag zelf niet meer belt, is dat evenmin een goed teken. Hij doet het misschien onbewust, maar dat betekent wel dat zijn prioriteiten veranderd zijn.

Muggenziften en ruzie maken Als je partner voortdurend kritiek heeft, muggenzift en zich aan de kleinste dingen ergert, betekent dit dat er iets goed fout zit. Mannen hebben het moeilijker dan vrouwen om de knoop door te hakken en een einde aan de relatie te maken. Door kritiek te geven hoopt hij dat jij dit voor hem doet.

Passie op een zeer laag pitje Het is heel normaal dat je relatie na een tijdje niet even passioneel is als in het begin. Maar het is niet normaal wanneer hij plots alle seksuele interesse in je verliest.

Hoe moet je reageren? Misschien denk je dat praten helpt, maar dit kan alles nog erger maken. Dus erover praten is al uitgesoten. Mannen praten liever niet over persoonlijke en emotionele dingen en hij zal zich aangevallen voelen. Je kunt hem beter terugwinnen door je onafhankelijk en zelfstandig op te stellen. Werkt dit niet, dan sta je alvast sterk in je schoenen wanneer hij toch beslist te vertrekken.