Mijn partner is te dik. Wat nu

Partner te dik?

Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 1 op de 3 Nederlanders zijn of haar partner te dik vindt. Voor velen is het niet gemakkelijk om direct tegen de partner te zeggen dat deze weleens wat kilootjes kwijt mag raken. Het kan heel frustrerend zijn om de klachten van je partner over het gewicht te horen en deze keer op keer te moeten tegenspreken, terwijl je het er stiekem helemaal mee eens bent! Hieronder zijn daarom enkele tips om je partner op een subtiele (maar duidelijke!) manier duidelijk te maken dat het tijd is om af te vallen.

Tips om je partner te motiveren om af te vallen

  • De eerste stap is uiteraard gezonde voeding. Ben jij degene die gewoonlijk kookt? Kook dan in het vervolg gezonder! Jij bent degene die de ingrediënten en porties bepaalt en je partner zal niets vermoeden. Als excuus kun je altijd zeggen dat het beter voor de gezondheid is. Is je partner het hier niet mee eens? Kook dan hooguit 2 dagen in de week iets 'ongezonds' wat de partner graag eet.
  • Eet je partner veel ongezonde snacks? Bied je partner dan gezonde snacks aan en wijs je partner op de voordelen van gezonde voeding.
  • Wees een rolmodel in dit geval. Het zal er niet alleen voor zorgen dat je partner afvalt, misschien zal je zelf hier en daar ook wat vet verliezen! Een kleine verandering in de eetgewoonten kan op termijn voor grote resultaten zorgen. Je wordt energieker, gezonder en slanker! Je zult zien dat het voor je partner aanstekelijk werkt als jij het goede voorbeeld zet.
  • Geef je partner complimentjes wanneer hij of zij een stap in de goede richting zet. Op deze manier moedig je je partner aan om het goede gedrag voort te zetten. De meest effectieve manier om je partner aan te moedigen, is door het goede gedrag goed te keuren. Je partner zal geleidelijk aan de veranderingen opmerken en zal met plezier gezonder leven. Overdrijf het echter niet, want dit kan averechts werken.
  • Doet je partner niet aan sport? Moedig deze dan aan om te gaan sporten! Krijg je je partner maar niet aan het sporten? Stel dan voor om samen te gaan sporten. Het is uiteraard een gezellige manier om aan jullie figuur én jullie relatie te werken! Samen sporten is met name leuk als jullie een drukke leefstijl hebben en weinig tijd met elkaar doorbrengen. Als je partner geen zin heeft om een concrete sport te beoefenen, zijn er meerdere manieren om samen af te vallen. Denk maar eens aan samen meer wandelen, fietsen, joggen, een dagje naar het zwembad...

Conclusie

Kleine veranderingen in de leefstijl kunnen al grote resultaten opleveren. Maak je partner daarom bewust van de voordelen van een gezonde leefstijl, kook gezond en onderneem samen sportieve activiteiten. Het is helemaal niet noodzakelijk om je partner te laten weten dat je wilt dat hij of zij afvalt, zolang je het maar slim aanpakt. En vergeet de partner vooral niet flink aan te blijven moedigen!