Ouders van je vriend of vriendin ontmoeten, tips

Ouders van je vriend of vriendin ontmoeten

Voor velen is het gelukkig geen big deal om de ouders van je vriend of vriendin te ontmoeten. Het hoort er nu eenmaal bij als je een serieuze relatie met elkaar hebt en door de ontmoeting met de ouders leer je je vriend of vriendin meestal ook veel beter kennen. Maar voor anderen is het echter een spannend moment waar ze tegenop zien. Zo kun je bijvoorbeeld nerveus zijn over de reactie van zijn of haar ouders op jou; je wilt immers wel in de smaak vallen. Maar met onderstaande tips kan er gelukkig niets misgaan met de ontmoeting van zijn of haar ouders!

Tips bij het ontmoeten van de ouders van je vriend of vriendin

  • Overhaast jezelf niet bij het ontmoeten van de ouders en wacht daarom op het juiste moment. Leer eerst je vriend of vriendin beter kennen. Wanneer de relatie serieuze vormen begint aan te nemen, is het een logische stap om de ouders te ontmoeten. Bovendien zullen de ouders ook eerder bereid zijn om jou te willen leren kennen als ze weten dat hun zoon of dochter een serieuze relatie met jou heeft.
  • Ben je zenuwachtig voor de ontmoeting? Zorg er dan voor dat je alvast (namens je vriend of vriendin) wat te weten krijgt over de ouders. Vraag bijvoorbeeld naar de namen, beroepen, hobby's, kwarakters etc. van de ouders. Vraag eventueel of je een foto van ze kunt zien zodat je beter bent voorbereid en je je meer op je gemak voelt.
  • De juiste locatie kan er ook voor zorgen dat je je meer op je gemak voelt. Als je zenuwachtig bent, kies je bij voorkeur een locatie waar je op je gemak voelt in plaats van thuis. Een informele locatie is hierbij het meest geschikt, zoals bijvoorbeeld een feestje of een andere informele gelegenheid.
  • Een goede indruk is altijd belangrijk, dus ook wanneer je de ouders van je vriend of vriendin ontmoet. Zorg er in de eerste plaats voor dat je op tijd bent, zodat ze zien dat je verantwoordelijk bent. Zorg er daarnaast ook voor dat je netjes gekleed bent en niet te veel make-up draagt. En uiteraard is een goede hygiëne van groot belang.
  • Om een extra goede indruk achter te laten, is het een verstandig idee om een klein presentje mee te nemen. Een doosje pralines van hoge kwaliteit is altijd goed. Hier en daar een complimentje geven (over het huis, het eten etc.) werkt ook goed mits je het niet overdrijft.
  • Bij de ontmoeting met de ouders van je vriend of vriendin is het belangrijk om wat meer over jezelf te vertellen zodat ze meer over je te weten komen. Denk na over wat je ze wilt vertellen. Dit kan bijvoorbeeld over je opleiding, hobby's, vrienden, familie etc. zijn. Denk na over welke informatie ze over je zouden willen weten. Het kan ook geen kwaad om van te voren na te denken over wat je zelf gaat vragen aan de ouders van je vriend of vriendin. Wat wil je graag over ze weten?

Tot slot

Als je je van tevoren voorbereidt met bovenstaande tips, is de kans groot dat het een gezellige en informele ontmoeting gaat worden. Wees gewoon eerlijk en jezelf en sta open voor de meningen van de ouders van je vriend of vriendin en je zult zien dat er niets mis zal gaan. Veel succes!