Tips om een romantisch persoon te worden

Romantiek

De meeste vrouwen zijn gek op romantiek. Romantisch zijn is een eigenschap die veel vrouwen graag in hun partner terugzien. Een romantische man is in staat om in te spelen op de emoties en gevoelens van vrouwen. Aangezien mannen meestal geen logica zien in de emoties en gevoelens van een vrouw is dit vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Romantisch zijn kun je echter heel goed leren.

Tips om romantisch te worden

Romantiek kun je leren. Om romantisch te zijn, moet je rekening houden met een aantal dingen. Met de volgende tips leer jij hoe je een romantisch persoon kunt zijn:

  1. Probeer alle favoriete hapjes, drankjes en activiteiten van je vrouw of vriendin te onthouden. Ook de minder relevante dingen zoals haar favoriete kleur, dier of liedje is belangrijk. Dit lijkt heel veel werk maar als je er een gewoonte van maakt, valt het wel mee. Bovendien is het de sleutel tot de romantiek. Je hebt deze kennis namelijk nodig om je vriendin of vrouw af en toe te verrassen met een persoonlijk cadeautje. Neem af en toe onverwachts een klein cadeautje mee en pas je kennis over haar voorkeuren toe. Denk bijvoorbeeld aan een bos bloemen in haar favoriete kleur, een doosje van haar lievelingschocola of knuffeltje in de vorm van haar lievelingsdier. Geef bij het overhandigen van het cadeautje in een zin aan waarom je dit voor haar hebt meegenomen. Zeg bijvoorbeeld: "Ik zag deze knuffelpinguïn en ik moest meteen aan jou denken want ik weet dat jij pinguïns zo leuk vindt". Meer hoef je niet te zeggen.
  2. Je trouwdag of de dag dat jullie een relatie kregen, zijn erg belangrijke dagen. Vergeet deze dagen nooit en bereid je altijd goed voor. Voor deze dagen komt je kennis over haar favoriete plekken en bezigheden goed van pas. Regel een leuke cadeau of, nog beter, een leuke activiteit. Heeft je vrouw of vriendin eens gezegd dat ze Parijs zo'n mooie stad vindt? Verras haar met een weekendje Parijs. Als een weekendje Parijs wat teveel gevraagd is, neem je haar mee naar een goed Frans restaurant. Als het duidelijk is dat je goed over een cadeau hebt nagedacht, zal je jouw of vriendin het cadeau ook veel meer waarderen.
  3. Blijf waardering tonen voor je vrouw of vriendin. Complimenteer haar regelmatig met hoe ze eruit ziet maar ook met wat ze allemaal voor je doet. Wees specifiek met je complimenten maar pas op voor valkuilen. Complimentjes over het uiterlijk zijn altijd goed. Maak echter nooit de fout om een 'als' aan je compliment toe te voegen. Goede complimenten zijn: "Je hebt zo'n prachtige lach"of "Ik hou van de manier waarop je ogen stralen". Slechte complimenten zijn: "Je ziet er mooi uit als je die jurk draagt" of "Je bent mooi als je lacht". Hoewel deze complimenten goed lijken te zijn, is de eerste gedachte van de vrouw: "Ben ik dan lelijk als ik niet lach?".
  4. Probeer een gevoeligheid te ontwikkelen voor de humeur van je vrouw of vriendin. Vaak gaat dit vanzelf als jullie al wat langer bij elkaar zijn. Merk je dat ze even wat minder lekker in haar vel zit, zorg dan extra goed voor haar. Zet haar op de bank met een lekker kopje thee en ruim zelf de keuken op. Je hoeft niet veel te doen. Als je toont dat je aandacht voor haar hebt en klaar staat om te helpen als het even wat minder gaat, is dat voldoende.
  5. Maak kleine gebaren om te laten zien dat je nog steeds erg veel van haar houdt. Stuur af en toe een lief sms'je. Geef je vrouw of vriendin af en toe een stevige knuffel. Zet haar favoriete muziek op en ontvang haar met een kopje thee na een lange werkdag. Geef af en toe een vrijwillige massage. Heb je niet zoveel oog voor deze kleine dingen? Maak er dan een punt van om minstens een keer per week zoiets voor je vrouw of vriendin te doen.

Waarom romantisch zijn

Ben je er na deze tips van overtuigd dat romantisch zijn teveel werk is voor jou? Denk dan eens aan wat je er allemaal voor terug krijgt. Als jij je best doet voor je vrouw of vriendin zal zij automatisch hetzelfde doen voor jou. Grote kans dat zij je plotseling verrast met kaartjes voor de wedstrijd die je zo graag wilde zien of je na een werkdag heerlijk sport laat kijken met een koud biertje. Romantisch zijn heeft voor jou dus ook zijn voordelen.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden