Slaapplaatsen die je niet vlug zal vergeten

Voor de mooiste reiservaringen hoef je niet extra veel geld uit te geven. Het zijn vaak de contacten met de plaatselijke bevolking of de bijzondere overnachtingsplaatsen die van een reis iets memorabels maken.

Onderstaande tips zorgen alvast voor wat inspiratie voor een bijzondere vakantie.

Huisruil

Wie een beetje los kan laten en niet overdreven voorzichtig is met zijn persoonlijke spullen kan door het ruilen van zijn huis met een andere huisruiler een unieke vakantie beleven. Je hoeft je alleen maar in te schrijven bij een huisruilvereniging om meteen te kunnen kiezen uit duizenden huizen en appartementen uit de hele wereld. Afspraken over de huisruil maakt je zelf met de andere huiseigenaars. De enige kosten die je aan de reis hebt zijn het inschrijvingsgeld bij de huisruilvereniging en de reisonkosten. Bijzonder aan deze manier van reizen is ook dat je vaak de beschikking hebt over de volledige inboedel van het gasthuis. Je kan dus fietsen, speelgoed, keukengerei, zwembad, tv enz. gewoon gebruiken. Dat maakt deze manier van reizen heel erg comfortabel.

Slapen in het hooi

Een bijzonder leuke manier om dicht bij huis en toch origineel te overnachten is slapen in het hooi. Je ligt er heerlijk, alles ruikt lekker en maanden later kom je nog steeds sprietjes hooi tegen in je slaapzak of je vakantiekleding die je herinneren aan een bijzondere nacht. Google gewoon even op "slapen in het hooi" en je komt verschillende aanbieders tegen. Wel één goede tip: vraag op voorhand even na of er toevallig geen vrijgezellen-avond doorgaat tijdens jouw verblijf. Dat is ons éénmaal overkomen en toen hebben we echt geen oog dichtgedaan.

Homesitting

Bij het homesitten bewaak je een tijdje het huis van iemand anders. Je spreekt dan met de huiseigenaar af welke diensten hij of zij van jou verwacht (kat eten geven, gras maaien, post uit de brievenbus halen...) en in ruil mag jij genieten van een volledig ingericht huis in een onbekende streek. Een mooie bijkomstigheid van dit soort vakanties is dat je meestal terecht komt in een groot en luxe huis want net die eigenaren laten hun eigendommen niet graag alleen. Te vinden via heel veel aanbieders. Google op "homesitting"

Slapen in een riool

Een heel vreemde plek om te overnachten kan je vinden in Linz, een industriestad in Oostenrijk. Je kan daar slapen in het park in oude betonnen rioleringspijpen die zijn omgebouwd tot een heerlijk tweepersoonsbed, met bergplaats voor je kampeerspullen en stroomvoorziening. De buizen liggen in het stadspark. Wat helemaal leuk is aan het concept is dat je betaalt wat je waard vindt of wat je kan missen. Kijk op www.dasparkhotel.net

Back to nature

Wie helemaal terug naar de natuur wil kan een slaapplek zoeken in Het Verborgen Verblijf. Alles wat je nodig hebt om een beetje comfortabel te kamperen is aanwezig. Je slaapt in een mooie slaaptent, beschikt over een houtgestookte kookwagen en kan je wassen in een tobbe in een speciale wastent. Jouw tentje bevindt zich helemaal verborgen in de natuur en als je stroom nodig hebt moet je even zelf fietsen om wat energie op te wekken. Te vinden op www.hetverborgenverblijf.nl