Goede vakantiehuizen in Duitsland voor een lage prijs

Tijdens een vakantie in Duitsland kun je genieten van schitterende oude steden, prachtige landschappen en lange wandelingen. Maar ook voor de kinderen is het een land om van te genieten, er zijn duizenden campings waar kinderen zich goed kunnen vermaken.

Vakantiehuisjes in Duitsland

Op deze campings kun je niet alleen met je caravan of vouwwagen terecht maar er staan vaak ook vakantiehuisjes waar je dan met enkele personen in terecht kunt. Maar naast de campings staan er door het hele land van onze oosterburen ook vakantieparken waar je enkele dagen kunt overnachten.

De mooiste deelstaten in Duitsland

Duitsland is verdeeld in deelstaten. Een deelstaat wordt Bundesland genoemd. Sommige deelstaten zijn er bosrijk en mooi. En in deze bosrijkje deelstaten staan erg veel vakantiehuisjes. Vanuit deze vakantiehuisjes kun je leuke dingen ondernemen zoals wandelingen in het Zwarte Woud, of de wijnvelden van de Moezel bekijken. Het is dan ook mogelijk om door Duitsland te trekken met de auto en op die manier verscheidene campings aandoen. Zo ziet u veel van wat Duitsland heeft te bieden op cultureel gebied. Naast de verschillende schitterende landschappen in de Eiffel en Sauerland, kunt u ook enkele grote Duitse steden aandoen om deze te bewonderen. De hoofdstad Berlijn is een echte aanrader.

Vakantiehuisjes zoeken

Als u besloten heeft dat u een vakantie wilt vieren in Duitsland, dan moet u nog bij uzelf nagaan hoe u in het land wilt verblijven; op een camping of een vakantiepark. Een goede camping biedt vele mogelijkheden zoals een zwembad, een speelhal en sport parken. Dit is een ideale omgeving voor uw kinderen om op vakantie te gaan, ze kunnen lekker zichzelf zijn en met andere kinderen de tijd verdrijven.

Als u geen kinderen heeft en naar Duitsland gaat voor uw welverdiende rust is dit ook mogelijk. U zou dan ook op een camping terecht kunnen, maar in dit geval is het verstandiger om uw rust te zoeken in een vakantiepark. Hier kunt u uw vakantiehuisje als uitvalsbasis gebruiken om de omgeving te leren kennen en te genieten van de natuur die Duitsland rijk is. Zo kunt u steden als Berlijn, Munchen en Hamburg bezoeken als u er in de buurt bent, een bezoekje die zeker de moeite waard is. Ook zou u een wandeling kunnen maken in de grotten die Sauerland rijk is of gewoon een keer een echt Duits maaltje nuttigen als de ‘bratwurst mit sauerkraut’.

Vervoer naar Duitsland

Omdat Duitsland aan de oostgrens van Nederland ligt is het een land dat goed bereikbaar is met de auto. Duitsland heeft een groot wegennet dat aansluit op ons eigen wegennet, al staan deze autowegen tijdens het hoog eizoen vaak vast. Een andere mogelijkheid om naar Duitsland te gaan is met de internationale trein. Met de trein kunt u vanuit Nederland vele steden in Duitsland aandoen zoals München en Berlijn. Weer een andere mogelijkheid is het vliegtuig, maar gebeurt niet veel aangezien Duitsland naast de deur ligt. Het vliegtuig wordt alleen veel gebruikt als men vanuit het westen van Nederland naar het Oosten van Duitsland wil.

Tip: Thema reizen

Duitsland is bij uitstek geschikt voor sportieve vakanties, denk daarbij aan

  • wintersport Winterberg
  • wandelreizen Duitsland.

Onderhoud vakantiewoning

hebt u eenmaal een eigen vakantie gekocht, houd er dan rekeing mee dat u uw woning moet onderhouden. Enkele veel gebruikte termen voor Duitse bouwmaterialen zijn:

  • federscheiben
  • rohrverbinder
  • eckverbinder
  • lenkrollen

Tot slot

Een vakantiehuisje in Duitsland is dus een leuke manier om je vakantie te vieren met z’n tweetjes of met het hele gezin. Deze vakantiehuisjes kunt u ook boeken op het internet, maar let dan wel goed op dat u niet te veel betaalt. Vergelijk dus verschillende vakantiehuisjes met elkaar!

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden