Het mooiste design hotel in Amsterdam

Design hotel Amsterdam

Wie na een dag shoppen of een museummarathon opzoek is naar een bijzondere slaapplek, moet eens gaan logeren in een design hotel. Al eens gedacht aan het bijzondere hotel Lute Suites, of Dutch Design Hotel Artemis?

Design hotel: Lute Suites

Wie een onvergetelijke ervaring wil opdoen, moet zeker een nachtje (of méér natuurlijk) boeken in een van de zeven suites die dit design hotel rijk is. De suites zijn ontworpen door niemand minder dan de Nederlandse designer Marcel Wanders en de oprichter en eigenaar van het design hotel: Peter Lute. Wie daarom goed oplet, ziet in dit hotel ook heel wat van de ontwerpen van de hand van Wanders, zoals de 'gekleurde kiezels' van glasmozaïek (design voor Bisazza) en natuurlijk het prachtige ligbad (design voor Bisazza) in suite nummer vijf waar je het liefst de hele dag in zou willen blijven liggen. Funest voor al je plannen om ook nog wat van Amsterdam te zien. Maar wel heel goed als je een weekendje design wil opsnuiven.

Ook in de rest van het hotel is de nodige aandacht voor design. Zo schitteren in een van de boardrooms de lampen (Random Light) van de hand van Bertjan Pot, een design voor het label Moooi dat is opgericht door...Marcel Wanders. En natuurlijk mocht ook de knotted chair, het debuut design van Wanders niet ontbreken, die inmiddels een plekje in het MoMA in New York heeft gekregen.

Tot zover het feest van herkenning. Want alleen een verzameling design meubels maakt een hotel natuurlijk niet direct tot een design hotel. Dit heeft Lute goed in gedachte gehouden, want het interieur van alles suites afzonderlijk is tot in de kleinste details ontworpen. Hierbij zijn kosten noch moeite gespaard, maar zonder over the top te raken. Een bijzonder compliment voor de spannende combinaties tussen de mozaïek vloeren en 'gouden' plafonds, afwisselend gecombineerd met behang met bloemmotief van wederom Marcel Wanders die hij speciaal voor Lute ontwierp.

Dutch Design Hotel Artemis

Nog zo'n parel in onze hoofdstad Amsterdam is het Dutch Design Hotel Artemis. Omdat het Dutch Design Hotel Artemis onderdeel is van de keten Aeon Plaza hotels, ben je verzekerd van een continue hoogstaande kwaliteit en luxe. Hoewel dit hotel met zijn ruim 250 kamers veel grootschaliger van opzet is, zijn de hoteliers er bijzonder goed in geslaagd een hotel met een eigen design karakter neer te zetten. Naast de voorliefde voor Dutch Design dat door het hele interieur geademd wordt, heeft ook kunst van eigen bodem een belangrijke plaats in dit design hotel. Hiermee heeft het hotel een gouden combinatie in handen waardoor het hotel sprankelt van design en kunst door bijvoorbeeld de wisselende kunst exposities die worden georganiseerd.

Wat kan je zoal aan design tegenkomen in dit hotel? Wat dacht je van de 'Centraal Museum Chair' van Richard Hutten voor Droog design? Het zal je bezoek aan Amsterdam absoluut verrijken een bezoek te brengen aan dit museum. Herstel, ik bedoel: design hotel.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden