Wanneer geld terug bij vertraging NS

Vertraging NS

Wanneer_geld_terug_bij_vertraging_NS-IntroPlaatje.jpg

U hebt vertraging opgelopen bij uw reis over het spoor toen u met de NS reisde. U kwam daardoor niet op tijd op uw bestemming aan. In dat geval kunt u onder bepaalde voorwaarden een vergoeding van de NS krijgen voor de vertraging die u opliep. Op een binnenlandse reis wel te verstaan. Lees hier hoe dat is geregeld bij de Nederlandse Spoorwegen en vraag uw vergoeding aan. Vraag geld terug van de NS.

Voorwaarden NS bij geld terug

Maar er zijn dus wel aan allerlei voorwaarden verbonden aan het succesvol vragen om een schadevergoeding als gevolg van een vertraging met een trein van de NS. Zo moet de vertraging van uw trein 30 minuten of meer bedragen en moet de vergoeding, waarop u denkt recht te hebben, groter zijn dan 2,20 euro. De vergoeding wordt door de NS ook gegeven bij vertraging met vervoer op basis van extra vervoerbewijzen, zoals de Railrunners, de Zomertour of bijvoorbeeld een Dagkaart voor de fiets.

Geen vergoeding door de NS

U krijgt geen vergoeding van de NS, als de NS vooraf heeft aangekondigd dat u te maken zou krijgen met een langere reistijd en dus vertraging zou oplopen. U zou dat van te voren kunnen weten via de meldingen van de NS op internet, via de tv of op teletekst. Ook wordt niet uitbetaald bij overmacht, of wanneer u werd vervoerd door andere vervoerders, zoals bijvoorbeeld Arriva en Syntus.

Hoogte van de vergoeding door de NS

Bij alle vergoedingen bij de spoorwegen in ons land gaat de meter bij de NS lopen vanaf een vertraging van minimaal 30 minuten, en is de vergoeding bij een vertraging van een uur of meer het dubbele van de vergoeding bij minder vertraging. Uitzondering hierop is de keuzedag 60+ die alleen uitbetaalt bij een vertraging van minimaal 60 minuten, en dan nog maar voor een bedrag van 3,50 euro. Voor het overige verwijs ik u naar onderstaande tabel die aan de NS is ontleend. Deze vergoedingen gelden in 2017:

1/2 deel 100%
1/4 deel 1/2 deel
1/4 deel 1/2 deel
1/4 deel 1/2 deel
1/4 deel 1/2 deel
1/8 deel 1/4 deel
1/16 deel 1/8 deel
1/20 deel 1/10 deel
- € 3,50

_________

Bron: NS

Geld terug vragen bij de NS

De NS abonnementhouders en de OV-Jaarkaart (traject)abonnementhouders kunnen de vergoeding online aanvragen via Mijn NS. Voor andere reizigers heeft de NS een speciaal formulier, dat moet worden ingevuld, genaamd Geld terug bij vertraging. Die moet u invullen en terugsturen per antwoordenvelop. U kunt een vertraging ook telefonisch bij de NS melden. Let er wel op, dat u bij elke aanvraag een nieuw formulier gebruikt. Voeg daarbij ook het originele vervoerskaartje.

Slot

Vertraging is geen lolletje, maar met de vergoedingen bij vertraging probeert de NS u nog een beetje tegemoet te komen. Bovendien moeten de vergoedingen bijdragen aan een verdere verbetering van het vervoer op het spoor en daarbij is uw informatie van harte welkom. Want liever betaalt de NS natuurlijk niet uit, maar nu kunnen ze met uw klacht aan de slag om de fouten een volgende keer zo veel mogelijk te voorkomen.

Reacties (2)

Reageer
Romy40 reageerde 10 jaar geleden
17 Aug 10:41
Goed om te weten, bedankt voor het advies.....
Beijnsberger J.M.H.M. reageerde 11 jaar geleden
22 Jul 22:19
Wij zijn met 2 keuzemenukaarten 60+ op 21-07-12 gereisd van
Roermond naar Haarlem. Om 19.07 namen we de trein terug.
Op het centr. Station in Amsterdam namen we de trein van
19.30 terug. Voorbij Abcoude kregen te horen dat de trein
niet verder kon. Terug naar CS.Amsterdam. Van hieruit zijn wij via Hilversum uiteindelijk in Roermond gekomen.
Wij kwamen in Roermond aan 23.40 uur.