Gemakkelijk op kampeervakantie huur een tent

Inleiding

Veel mensen moeten niks van luxe vijfsterrenhotels weten. Voor het ultieme vakantiegevoel gaan ze liever op kampeervakantie. Niet alleen leef je lekker in de buitenlucht, het is ook makkelijker om contact te maken met andere vakantiegangers. Veel mensen vinden het juist sfeervol om voor hun tent lekker om zich heen te kijken en op een gasstelletje te koken. Toch kleven er ook een aantal nadelen aan een kampeervakantie. Zo is het vaak ontzettend veel werk om te gaan kamperen. Het begint al met de juiste voorbereiding. Je hebt meer spullen nodig dan wanneer je bijvoorbeeld in een hotel zit. Maar ook je tent opzetten is aardig wat werk. Gelukkig is hier een oplossing voor bedacht. Op verschillende campings kan je een compleet ingerichte tent huren. Op die manier kan je toch kamperen, maar heb je wel veel gemak. Wat wil je allemaal weten over het huren van een tent op vakantie?

Gemakkelijk op kampeervakantie: huur een tent

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een tent te huren in plaats van er zelf één te kopen. Een tent huren is een stuk gemakkelijker. Je hoeft namelijk zelf geen tent meer mee te nemen en je hoeft hem ook niet op te zetten of af te breken. Ook zijn de tenten die je kan huren op vakantie vaak een stuk luxer. Je kan natuurlijk kiezen, maar over het algemeen krijg je een riante tent. Zo heb je verschillende "kamers" in de tent, zoals een keuken, slaapkamer(s) en een zitkamer. Je hebt dus lekker de ruimte in je huurtent! Een ander voordeel is dat de tent al van tevoren is ingericht. Zo krijg je bijvoorbeeld de keukenspullen, stoelen, tafels en een bed bij je tent. Dit zijn dus allemaal spullen die je zelf niet hoeft mee te nemen. Verder kan je er vaak voor kiezen om extra spullen te huren, zoals het beddengoed en spullen voor kleine kinderen zoals een campingbedje.

Toch heb je wel het ultieme kampeergevoel als je een tent huurt, want in principe verschilt het huren van een tent verder niet met gewoon kamperen. Je staat eigenlijk altijd op een camping met een huurtent, daardoor kan je gemakkelijk contact leggen met andere vakantiegangers. Dit is vooral erg leuk voor de kinderen! Ook heeft kamperen altijd een aparte en gezellige sfeer! Verder is het een groot voordeel dat het huren van een tent een stuk goedkoper is dan bijvoorbeeld een stacaravan of een andere accomodatie.

Verschillende soorten tenten

Bij de meeste campings kan je een bungalowtent huren, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • Safaritent
 • Lodgetent (met sanitair!)
 • Tunneltent
 • Indianentent

Voordelen van een tent huren

 • Kampeergevoel en gezelligheid
 • Je hoeft zelf geen tent te kopen
 • Je hoeft de tent niet op te zetten of af te breken
 • De huurtent is van tevoren al ingericht
 • Een tent huren is goedkoper dan een andere accomodatie

Campings waar je een tent kan huren

Je hebt ontzettend veel mogelijkheden als je een tent wilt huren op een camping. Je kan niet alleen in Nederland terecht, maar ook in veel andere landen in Europa. Bekende reisorganisaties waar je een tent kan huren zijn onder andere:

 • Vacancesoleil
 • Eurocamp
 • Villatent
 • Vacanceselect
 • Suncamp

Conclusie

Wanneer je graag een kampeervakantie wilt, maar niet teveel werk wilt hebben dan is het huren van een tent ideaal. De tent staat helemaal opgezet en gereed op de camping naar keuze. Je hoeft eigenlijk nog maar je spullen in te pakken en er naar toe te rijden. De tenten die je kan huren zijn over het algemeen ruim en al van tevoren ingericht. Zo heb je bijvoorbeeld een slaapkamer, keuken en leefgedeelte. Op die manier kan je toch genieten van het kampeergevoel en heb je toch een beetje luxe!