Waar let je op bij het kopen van een campingbedje

Inleiding

Wanneer je kleine kinderen hebt, dan is een campingbedje reuze handig. Thuis slaapt de kleine natuurlijk in zijn eigen bedje. Maar wanneer je bij iemand op bezoek gaat of op vakantie, dan is een campingbedje eigenlijk onmisbaar. Een campingbedje lijkt op een soort ledikant, alleen kan je hem inklappen. Hierdoor kan je hem gemakkelijk ergens mee naartoe nemen. Wanneer je een campingbedje wilt aanschaffen, dan zal je zien dat er nogal wat verschil zit tussen de verschillende campingbedjes. Op het eerste oog zal vooral het prijsverschil opvallen, maar er zijn nog meer verschillen. Waar let je op bij het kopen van een campingbedje?

Wat is een campingbedje precies?

Een campingbedje lijkt op een soort ledikant. Het handige van een campingbedje is dat je deze kan inklappen. Wanneer je het campingbedje niet nodig hebt, dan neemt deze dus niet veel plek in beslag. Hierdoor kan je hem gemakkelijk thuis opbergen of ergens mee naartoe nemen. De buitenkant van een campingbedje bestaat uit gaas. Hierdoor kan de kleine er niet uitvallen of aan de stangen zitten. Een campingbedje is bedoeld als tijdelijke slaapplaats. Dit kan bijvoorbeeld zijn als je bij iemand op bezoek gaat, uit logeren of op vakantie gaat. Een campingbedje wordt dus ook wel een reisbedje genoemd. Verder kan je een campingbedje ook heel gemakkelijk als box gebruiken!

Waar let je op bij het kopen van een campingbedje?

In principe zijn alle campingbedjes die er te koop zijn prima. Alle campingbedjes voldoen aan bepaalde regels voor veiligheid. Je kan je kind dus altijd met een gerust hart in een campingbedje leggen. Het verschil zit hem vooral in de prijs, maat en het gemak.

De maat

Je hebt campingbedjes in verschillende maten. Bij verschillene maten moet je denken van 90 tot 130 centimeter in de lengte. De breedte en hoogte verschillen over het algemeen niet veel. Een gemiddeld campingbedje is 60 centimeter breed, maar voor meer bewegingsruimte kan je ook kiezen voor een breder bedje. In principe is het maar net wat je zelf handiger vindt. Je moet bij jezelf nagaan tot welke leeftijd je denkt het campingbedje te gebruiken. Kleine campingbedjes zijn gemakkelijker in gebruik. Je klapt ze sneller op en ze zijn een stuk lichter. Een nadeel van een klein campingbedje is dat je kind er misschien te snel niet meer in past of dat hij er mee gaat wiebelen. Wanneer je denkt lang gebruik te maken van een campingbedje, dan kan je beter kiezen voor een maatje groter. Let ook op het gewicht dat het campingbedje maximaal kan hebben.

Het gemak

De meeste mensen zoeken een campingbedje dat je gemakkelijk kan opzetten en inklappen. De campingbedjes van nu zijn eigenlijk allemaal zo gemaakt dat het weinig moeite kost. Vaak is het een kwestie van even doorhebben hoe het campingbedje precies werkt. Een kleiner en lichter campingbedje klap je over het algemeen makkelijker in, terwijl je bij een groot campingbedje misschien wat meer kracht moet zetten. Wanneer je thuis niet veel ruimte hebt om het campingbedje op te bergen, kijk dan na hoeveel ruimte het bedje ingeklapt in beslag neemt. Hierin zit onderling aardig wat verschil!

Extra's bij het campingbedje

  • Het matrasje. In een campingbedje ligt altijd een matrasje. Over het algemeen is dit echter een dun matrasje. Voor beter slaapgenot kan je zelf een dikker matrasje kopen. Let er wel op dat de maat van het matrasje aansluit bij de maat van het campingbedje. Een te klein matrasje kan gevaarlijk zijn, omdat de kleine er dan onder terecht kan komen.
  • Reistas. Sommige campingbedjes kan je zo compact opvouwen dat ze in een speciale reistas passen. Dit is helemaal makkelijk meenemen!
  • Klamboe. Wanneer je op vakantie gaat, dan wil je niet dat er insecten bij je kindje komen. Er zijn klamboes te koop die je over de bovenkant van het campingbedje kan spannen.
  • Campingbed met wieltjes. Sommige campingbedjes hebben wieltjes waardoor je hem gemakkelijk kan verrijden.

Prijs van het campingbedje

Je hebt campingbedjes van dertig euro, maar ook van tweehonderd euro. Een campingbedje van dertig euro is over het algemeen een basis campingbedje. Er zitten geen extra's bij. Ook het opzetten en inklappen gaat misschien net wat lastiger dan bij een duurder campingbedje. Een duurder campingbedje is vaak van een bekend merk en heeft wel allerlei extra's. In principe moet je jezelf afvragen wat je zoekt in een campingbedje en hoe vaak je er gebruik van denkt te maken.

Conclusie

In veel gevallen komt een campingbedje van pas. Het is in principe een reserve bedje zodat je je kind overal op bed kan leggen. Wanneer je een campingbedje wilt kopen, dan zijn er een aantal punten waar je op moet letten. De maat is belangrijk, net zoals de extra's bij het campingbedje. Er zit aardig wat prijsverschil tussen de verschillende campingbedjes. Het verschil zit hem niet in de veiligheid, maar puur in de luxe, het gemak en de merknaam.