Wat zijn de 10 beste gratis reisapps

Inleiding

Ze zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij, de smartphones. Ze worden steeds complexer en veelzijdiger. De kans is daarom ook groot dat de mobiel ook mee gaat op vakantie. Als je je mobiel mee op vakantie neemt, is het ook altijd handig als je er een paar nuttige applicaties, of kortweg apps, op hebt staan die van pas kunnen komen tijdens de vakantie. En het fijnste is natuurlijk als deze apps ook nog eens gratis zijn. Dus wat zijn de tien beste gratis reisapps voor op je smartphone? 

De top 10

1. Photosynth

De eerste app van de top 10 is Photosynth. Sommige vakantiebestemmingen zijn moeilijk vast te leggen op één kleine foto, maar met de applicatie Photosynth kun je naadloos mooie panoramafoto’s maken. Een app die je zeker moet hebben als je je vakantie tot in de details vast wil leggen op foto. 

2. EveryTrail

EveryTrail is een goede app voor de wandelaars onder ons. Met deze applicatie kun je namelijk zelf GPS-wandelingen vastleggen. Ook kun je de routes die al eerder door anderen gemaakt zijn oproepen en lopen. Er zijn meer dan honderdduizend routes beschikbaar.

3. Wi-Fi Finder

Een derde belangrijke app als je op vakantie gaat is de gratis Wi-Fi Finder. Met deze applicatie kun je zonder kosten zoeken naar kosteloze hotspots zodat je gratis op internet kan en dus snel even je mail kan checken of op internet even het nieuws kan volgen.

4. Kayak

Kayak is ook een handige applicatie op vakantie. Er zijn veel ingewikkelde programmaatjes om hotels, vlucht, auto of restaurant te vinden. Maar Kayak is een gratis hotelzoeker: met deze app heb je binnen de kortste tijd een hotel, vlucht of auto gevonden. Een makkelijkere app bestaat niet.

5. ANWB Verkeer

Op vakantie in eigen land? Dan moet deze app zeker op je telefoon staan! Met ANWB Verkeer houd je alles omtrent het verkeer in Nederland in de gaten. Waar zijn de files? Waar zijn eventuele omleidingen? Waar moet ik opletten dat ik niet te hard rijd in verband met flitsers?

6. Weather+

Altijd het weer op zak om te kijken of je dat leuke uitje wel of niet kunt plannen? Met Weather+ heb je het weer binnen handbereik. De app is je eigen weerman in je broekzak. Zo kun je bepalen of het wel of niet slim is om te gaan wandelen, of je kunt kijken welke kleren je het beste aan kunt trekken.

7. Airbnb

Deze app is vooral geschikt voor de mensen die eens een keer iets anders willen dan de saaie hotelkamers die op internet te vinden zijn. Het is een niet zo bekende app, maar met Airbnb kun je speciale onderkomens vinden. Bijvoorbeeld een designloft in het hartje van New York.

8. Schiphol+

Alle informatie die je moet hebben over je vlucht met het vliegtuig. Wanneer vertrekt je vliegtuig? Hoe laat kom je aan? Zijn er eventuele vluchtwijzingen? Met deze app kun je rustig op vakantie, zonder stress over je vlucht.

9. Douane

Ga je naar het buitenland met het vliegtuig en wil je graag souvenirs mee terug nemen? Met deze app kun je altijd controleren of het legaal is om bepaalde dingen mee terug naar Nederland te nemen of niet. Ook kun je zien hoeveel van een bepaald product je mee naar huis mag nemen. Erg handig! 

10. SeatGuru

Als je een langere tijd in het vliegtuig moet zitten is een belangrijk punt je plaats in het vliegtuig. Je wilt natuurlijk wel de beste plaats in het vliegtuig, bij het raam bijvoorbeeld. Met de app SeatGuru zie je de plattegrond van het vliegtuig waarmee jij gaat vliegen en kun je alvast kijken 

Conclusie

De tien beste gratis apps voor op je smartphone die handig zijn wanneer je op reis bent, zijn: Photosynth, EveryTrail, Wi-Fi Finder, Kayak, ANWB Verkeer, Weather+, Airbnb, Schiphol+, Douane en SeatGuru. Deze dragen allemaal op hun eigen wijze bij aan het hebben van een leuke vakantie. De ene app is meer praktisch dan de andere app, maar ze zijn allemaal nuttig op vakantie. Fijne vakantie! 

Bron afbeeding: Wikimedia Commons, G. Hagedorn