Hoe ga je backpackend over het internet

Hoe ga je backpackend over het internet

Doe of je een wereldreis gaat maken maar zwaai eerst die rugzak op je rug, trek je bergschoenen aan en smeer wat anti-mug op je neus en armen. Je hoeft niet de deur uit om wat van de wereld te zien. Als je gebruik maakt van Google Maps kom je op de mooiste plekken van de wereld. De beelden zijn gemaakt dankzij satellieten. Ga daarna achter de computer zitten en typ Google Maps in. Bedenk een leuke bestemming en….

Satellietbeelden

Heb je een bestemming gevonden? Je kunt de kaart bekijken maar de satellietbeelden zijn veel mooier. Klik dan op de koppeling “satelliet”. Dit beeld kun je op precies dezelfde manier verslepen, vergroten en verkleinen als op de koppeling “kaart”. Ieder zoekresultaat dat in de kaartweergave wordt weergegeven, kun je ook in de satellietweergave bekijken. En andersom. De satellietweergave is preciezer en directer dan de enigszins abstracte kaartweergave. Als je al bekend bent met een stad. Kun je de locatie van de letterballonnetjes nauwkeurig bepalen. En bovendien is het leuk om te zien hoeveel privé zwembaden ze hebben in het buitenland.

Je weg vinden van A naar B

Er zijn 2 manieren om een beschrijving van de route op te vragen.

  • 1. Vraag een routebeschrijving aan in het invoervak, bijvoorbeeld in vakje A; Amsterdam en in vakje B; Rotterdam. Geef ook aan met welk vervoermiddel je reist, en klik daarna op routebeschrijving.
  • 2. klik met de rechtermuisknop op je startpunt en klik vervolgens op de bovenste regel “routebeschrijving vanaf dit punt” van de pop-up of “routebeschrijving naar dit punt.

Je krijgt nu een mooie kaart te zien met aan de linkerzijde exacte aanwijzingen hoe je moet rijden. Wil je de routebeschrijving omkeren, klik dan op de pijltjes tussen A en B (terugreis ophalen).

Mooie beelden delen

Natuurlijk is de satellietweergave veel interessanter dan de kaartweergave. Als je een mooi beeld hebt gevonden kan je d.m.v. de koppeling “link” rechtsboven in beeld de link plakken in een e-mail of chatbericht, je webpagina, weblog of wat dan ook.

Link

  • http://maps.google.nl/
  • http://www.googlesightseeing.com.