De ultieme tips voor een goedkope vakantie

Eindelijk. Eindelijk een overzicht van tips die u vakantie een stuk goedkoper kunnen maken. Lang op gewacht? Geen probleem. Deze tips maken uw wachten meer dan goed! Hoe eerder u vanaf nu bespaard, hoe sneller u dit wachten doet vergeten. U moet toch ergens beginnen niet?

Tip 1: Laat het aanbod naar u komen ipv andersom

Kent u deze? Waarschijnlijk niet? Het is de wereld op zijn kop. Maar hoe werkt dat nu in de praktijk? Goede vraag. Er zijn meerdere mogelijkheden. We zetten ze op een rij:

  • Zorg ervoor dat u niet een voorkeur heeft voor de locatie waar u naar toe wilt gaan. Als u de vraag laat regeren, kan u niet gebruik maken van het goedkoopste aanbod. U wil gebruik maken van de markt. Maak dan ook gebruik van de marktwerking!
  • Ga naar een reisbureau en vraag naar de beste & goedkoopste aanbieding die ze hebben. Het is namelijk zo dat niet alle vakantiegangers in de wereld elk jaar perfect worden verdeeld over de landen en bijbehorende accommodaties. Er zijn dus altijd wel vakantie locaties onderbezet. Wat dat voor u betekent? Extra lage prijzen voor locaties die nauwelijks zijn volgeboekt. -Zijn deze te vinden op het internet?- Niet direct. Maar een reisbureau kan u hier veel meer over vertellen.
  • Wil je online kijken naar vakanties die in de dump worden gegooid? Dat is mogelijk. Waar u ze kan vinden? Google maar eens op -last minutes-. Of wat dacht u van vakantie veilingen. Of hotel veilingen? Het zijn allemaal voorbeelden van vakanties die over zijn en waar te weinig vraag tegenover staat. Het gevolg? Dumpprijzen!

Tip 2: Boek in groepen

Heeft u wel eens een vakantie geboekt met een groep? Zo ja? Dan weet u waarschijnlijk al dat het boeken met grote groepen forse voordelen op kan leveren. Voordelen in prijzen van vervoer (5 in 1 auto) en met name in de overnachtingen in de accommodaties. Groepsappartementen zijn een stuk goedkoper per persoon dan individuele kamers of appartementen. Een andere bijkomend voordeel met groepen is dat je kortingen kan afdwingen op de vakantie locaties zelf. Als je aangeeft dat je met een hele groep bent dan kan je kortingen krijgen op de huur van onderdelen, kortingen op kaartjes of kortingen op eten in restaurants.

Tip 3: Goedkope vakantie door vakantie in goedkoop land

Wat dacht u van het boeken van een vakantie in een land waar de kosten van levensonderhoud zeer laag liggen? Hiervoor moet u niet bij Westerse landen zijn. Landen die bij uitstek geschikt zijn zijn landen in Azie. Hier liggen de prijzen significant lager.

Zijn er ook landen in Europa waar u naar toe kan gaan? Jazeker. Er zijn heel wat landen waar je super op vakantie kan gaan maar waar het toerisme nog niet helemaal is ontwikkeld. Je kan hierbij denken aan landen in het Oostblok. In Kroatie kan je prachtig op vakantie gaan. Of wat dacht u van landen als Polen, Tjechie of Hongarije? Landen die u heel wat te bieden hebben qua cultuur, maar ook vooral qua prijs. Reis hier met een groep naar toe en u zal versteld staan van de lage prijs van de vakantie.

Conclusie

We hebben u 3 tips gegeven voor het boeken van een goedkope vakantie. Het zijn 3 voorbeelden van manieren om goedkoop op vakantie te gaan. Alle 3 de tips werken fantastisch in de praktijk en besparen veel kosten in de praktijk. Iedereen kan ze toepassen en wie wil nou niet duizenden euro's per jaar besparen op vakantie. Waar wacht u nog op?

Nieuwsgierig geworden naar nog meer tips? Kijk dan verder op kortingen regelen op vakanties