Kortingen regelen op vakanties

Dit artikel vloeit voort uit het artikel De ultieme tips voor een goedkope vakantie . Wil je dus weten wat de eerst 3 tips zijn? Kijk dan vooral eerst even bij dit artikel.

Kan u er geen genoeg van krijgen? Wilt u nog meer tips om goedkoop mee op vakantie te gaan? Wij hebben ze voor u.

Tip 4: Maak gebruik van kortingen bij reisorganisaties

Reisorganisaties staan er om bekend om goed georganiseerde reizen aan te bieden. Maar dit is niet het enige waar zij goed in zijn. Omdat zij zoveel reizen aanbieden betekent dit ook dat zij kortingen kunnen afdingen bij de verschillende touroperators en vakantieaanbieders. Deze kortingen zijn soms wel zo significant dat u er wel gebruik van zou moeten maken. Natuurlijk gaat dat niet zo maar. Maar u kan een manier bedenken om te profiteren van deze kortingen. Creatief zijn. Misschien kent u wel iemand die bij een reisorganisatie werkt? Vraag hem of haar eens om advies.

Tip 5: Elimineer tussenpersonen

Heeft een accommodatie gezien op het internet die u wel bevalt? Heeft u er ook een prijs bij gevonden die volledig reflecteert wat de accommodatie kost per dag? Heel mooi! Dan is het nu tijd voor het volgende. U zoekt de website van het hotel of appartementencomplex op en gaat speuren naar de prijzen die op deze website vermeld zijn. In 9 van de 10 gevallen is het zo dat de prijzen op deze website lager liggen dan de websites waarop u de accommodatie heeft gevonden. Hoe dit mogelijk is! Dat kan aan vanalles liggen. Meestal ligt het aan de kosten van tussenpersonen. Als u direct bij de aanbieder bestelt heeft u geen last van kosten van deze tussenpersonen. U kan dus aan een goedkopere prijs komen.

Tip 6: Regel zelf kortingen bij accommodaties

Als u denkt dat reisorganisaties de enige partijen zijn die kortingen kunnen zit u op het verkeerde pad. U kan namelijk ook zelf kortingen afdingen. Waarom dat kan? Omdat 99% van de andere consumenten het niet doet. Zij kiezen voor de traditionele weg. Dat betekent niet dat u uzelf hier ook op moet gaan begeven. U moet redeneren vanuit de vraag van de aanbieder. Zij willen de accommodaties zo gevuld mogelijk hebben. Als u aangeeft -- dat u wilt kiezen uit 2 verschillende hotels — en u het hotel wilt kiezen die voldoet aan uw prijswensen, dan kan u dat voorstellen aan het hotel dat u belt. Het kan maar zo zijn dat zij akkoord gaan met de fictieve prijs die u voorstelt. Als het uit kan bij het hotel, waarom niet? Handel is handel!

Concluderend

Bij deze wederom 3 nieuwe tips voor een geslaagde besparing op vakantie gelden. U kan maar zo tientallen procenten besparen op uw vakantie als u gebruik maakt van bovengenoemde tips. Creativiteit loont! Ondernemen loont! Creatief ondernemen loont nog meer! En oefening baart kunst. Gaat u ze uitproberen?

Heeft u zelf ook nog tips voor het goedkoper maken van een vakantie? Wellicht moeten wij deze hier ook in dit artikel vermelden? Laat het ons weten door te reageren op dit artikel (zie menu in linkerbalk)!