Goedkoop op vakantie met de vroegboekkorting

Inleiding

Een vakantie is vaak al duur genoeg, een beetje korting zou dus geen kwaad kunnen! Veel reisaanbieders bieden een vroegboekkorting aan. De vroegboekkorting houdt in dat je korting krijgt als je je vakantie vroeg boekt. Sterker nog, ze hebben het liefst dat je je vakantie zo vroeg mogelijk boekt! Op die manier heeft een reisbureau zekerheid over de verkochte reizen en jij doet je voordeel ermee door de zogehete vroegboekkorting te krijgen. Reisaanbieders kunnen de vroegboekkorting op hun eigen manier aanvullen. Zo zal de ene reisaanbieder een reis voor een lagere prijs aanbieden, terwijl een andere reisaanbieder je wat extra's geeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een extra weekendje weg of een mooie reistas. In principe word je ervoor beloond dat je vroeg je vakantie boekt. Wat wil je allemaal weten over de vroegboekkorting?

Goedkoop op vakantie met de vroegboekkorting

De laatste jaren zie je dat vooral last minute vakanties in opkomst zijn. Mensen wachten zo lang mogelijk met hun vakantie te boeken, omdat ze dan flinke kortingen krijgen. Reisaanbieders verkochten hun reizen die ze op het laatste moment nog over hadden voor een lage prijs. Veel mensen vonden het een uitdaging om daar op te wachten en een goedkope vakantie is altijd mooi meegenomen.

De last minute vakanties bestaan nog steeds, maar reisbureaus willen graag weer wat meer zekerheid. Daarom willen ze ook hun klanten belonen die hun vakantie al wel vroeg in het seizoen boeken. Deze vroegboekkorting kan oplopen tot een paar honderd euro per persoon! In principe kan je bij de meeste reisbureaus in Januari de reisgidsen ophalen om de vakantie van je dromen uit te kiezen. Het reisbureau is natuurlijk blij als ze de reis verkocht hebben, maar behalve de vroegboekkorting heeft het voor jezelf nog meer voordelen om je vakantie op tijd te boeken.

Voordelen en nadelen om vroeg je vakantie te boeken

Voordelen om vroeg je vakantie te boeken

  • De vroegboekkorting.
  • Zekerheid. Je weet zelf waar je aan toe bent. Je weet precies waar de vakantie heen gaat en wanneer. Je hoeft niet bang te zijn dat je misschien te laat bent of dat alle leuke plekken al weg zijn.
  • De reis en accomodatie. Mensen die er vroeg bij zijn hebben vaak de mooiste reizen en de mooiste accomodaties. Er is nog volop keuze en daar kan je je voordeel mee doen.

Nadelen om vroeg je vakantie te boeken

  • De aanbetaling. Veel mensen gebruiken hun vakantiegeld om hun vakantie mee te betalen. Dit vakantiegeld wordt echter pas in mei of juni uitbetaald. De meeste reisaanbieders vragen een aanbetaling als je een vakantie boekt. Wanneer je vroeg je vakantie boekt, dan moet je daar dus het geld voor hebben. Niet alle mensen hebben die mogelijkheid.
  • Reis annuleren. Je weet nooit wat de toekomst je brengt. In principe moet je er vanuit kunnen gaan dat je vakantie gewoon doorgaat, maar wie weet gebeurt er wat waardoor je je vakantie moet annuleren. Mensen die laat hun vakantie boeken zullen dat probleem minder snel hebben. Maar als je je vakantie al een half jaar van tevoren boekt, dan moet je er rekening mee houden dat er misschien iets tussenkomt. Het kan een tip zijn om bij je vakantie een goede annuleringsverzekering af te sluiten.

Conclusie

Het kan heel voordelig zijn om je vakantie al vroeg in het seizoen te boeken. Behalve zekerheid krijg je bij de meeste reisbureaus een mooie vroegboekkorting. Reisbureaus belonen je als het ware als je op tijd je vakantie boekt. Vaak kan je zeggen: des te vroeger je een vakantie boekt, des te meer korting je krijgt. De vroegboekkorting kan veel voordeel opleveren! Vaak krijg je korting op de reis, deze vroegboekkorting kan oplopen tot flinke bedragen! Andere reisbureaus pakken hun vroegboekkorting anders aan, in plaats van een goedkopere vakantie krijg je bijvoorbeeld leuke cadeaus of een extra vakantie. Wanneer je weet wanneer je vakantie hebt, waar je naartoe wilt en je hebt het geld beschikbaar, dan kan een vakantie boeken met vroegboekkorting een mooie optie zijn!