Goedkoop een hotel boeken met de hotelbon

Inleiding

Een overnachting in een hotel is niet goedkoop. Gemiddeld betaal je voor een hotel 105 euro per overnachting. De prijs wordt bepaald door de kwaliteit van het hotel en de ligging. Een hotel in Amsterdam is bijvoorbeeld duurder dan een hotel in een klein plaatsje. Ook het aantal faciliteiten speelt een rol bij de prijsbepaling. Een weekendje weg in een hotel is voor veel mensen een luxe. Niet iedereen kan het betalen, maar gelukkig is er een mogelijkheid om goedkoop een hotel te boeken. Zo kan iedereen een weekendje weg en genieten van een goed hotel! Je kunt goedkoop een hotel boeken met de Hotelbon, wat wil je allemaal weten over de Hotelbon?

Wat is de Hotelbon?

Met de Hotelbon heb je de mogelijkheid om zeer goedkoop een hotel te boeken. Harstikke leuk om je partner mee te verrassen of gewoon omdat je zelf toe bent aan een lekker weekendje weg! De Hotelbon kost veertig euro. Met de Hotelbon kun je kiezen uit ruim 3000 hotels, dit kunnen hotels in Nederland zijn, maar ook in andere Europese landen, zoals:

 • België
 • Frankrijk
 • Engeland
 • Duitsland
 • Italië

De Hotelbon is goed voor vier dagen en drie overnachtingen voor twee personen. Veertig euro is natuurlijk geen geld voor drie hotelovernachtingen! Er zit eigenlijk maar één voorwaarde aan de Hotelbon en dat is dat je moet ontbijten en dineren in het hotel. Ook staat hier een minimumprijs voor, dit is per hotel verschillend. Aan de andere kant, je moet toch eten, dus deze kosten was je sowieso kwijt geweest.

Naar welke hotels kun je met de Hotelbon?

Je kunt bij ontzettend veel hotels een verblijf boeken met de Hotelbon. Dit kunnen luxe viersterren hotels zijn, maar ook knusse familiehotels. Op de site van de Hotelbon kun je heel gemakkelijk zoeken naar een hotel naar keuze. Zo kun je bijvoorbeeld zoeken op:

 • Land
 • Omgeving
 • Recreatiemogelijkheden
 • Budget voor het ontbijt en diner

Daarna krijg je een kaart te zien van het land naar keuze met de hotels die aan jouw eisen voldoen. Aan de hand daarvan kan je heel gemakkelijk verschillende hotels bekijken om te zien of het wat is. Populaire hotels zijn hotels aan de kust of in een bosrijke omgeving.

Je kunt natuurlijk ook de Hotelbon bestellen zonder eerst op zoek te gaan naar een geschikt hotel. In dat geval krijg je een hotelgids thuis met alle hotels die je kan boeken. Op die manier kan je gemakkelijk samen een geschikt hotel uitzoeken.

Hotel jaarkaart

In plaats van de hotelbon is het ook mogelijk om een Hotel jaarkaart te bestellen. Met de Hotel jaarkaart kun je onbeperkt overnachten in de verschillende hotels. Op die manier kun je zo vaak genieten van de luxe van een hotel als dat jezelf wilt. Ook hierbij geldt als enige voorwaarde dat je moeten ontbijten en dineren in het hotel zelf. Voor de Hotel jaarkaart betaal je 55 euro.

Wat moet je nog meer weten over de Hotelbon?

 • Met de Hotelbon boek je in principe een verblijf voor vier dagen en drie overnachtingen. Wil je een korter verblijf, dan is dit meestal mogelijk, maar overleg wel even met het betreffende hotel.
 • De Hotelbon is geldig voor twee personen, maar in de meeste hotels is het ook mogelijk om je kinderen meenemen. Ze moeten dan wel bij je op de kamer slapen en er kan een toeslag gevraagd worden voor een extra bed.

Conclusie

De Hotelbon is de goedkoopste manier om een lang weekend in een hotel te boeken. Voor veertig euro krijg je vier dagen en drie overnachtingen in een hotel naar keuze. Je kan kiezen uit ruim 3000 hotels in Nederland of andere Europese landen. Er is altijd wel een hotel dat naar je zin is. De enige voorwaarde is dat je moet ontbijten en dineren in het hotel zelf. De Hotelbon is hartstikke leuk om cadeau te doen. Misschien wil je je partner wel verrassen of vind je dat een dierbare toe is aan een lekker weekendje weg? Maar je kunt de Hotelbon natuurlijk ook voor jezelf bestellen!