De risicos van een vakantie veiling

Waar boek ik mijn reis online. Biedt vanaf 1 euro op vakantieveilingen.

Sport.jpg

Vakantieveilingen werd al eerder uitgeroepen tot de website van het jaar en dat is niet voor niets. Wie een reis wil boeken, heeft tegenwoordig vele mogelijkheden, om dat snel en goed te doen. Je kunt een reisbureau in stappen en thuis lekker de folder bekijken, of je gaat kijken of je een leuke reis kunt bemachtigen via internet. Bijvoorbeeld via vakantieveilingen of hotelkamer veiling. Nieuw is de reisveiling. En zoals bij elke veiling, moet je natuurlijk wel een aantal regels in acht nemen.

Wat is vakantieveilingen

De site vakantieveilingen groeit als kool, wat betekent dat er veel gebruik van wordt gemaakt. En dat is natuurlijk niet gek, want als je jezelf registreert en inlogt, kun je meteen meebieden op een leuke reis, een beauty arrangement. Of je wint een hotelbon of kaarten voor een pretpark en zo verder. Voldoende leuke dingen, om vakantie te vieren. En dat willen we natuurlijk allemaal wel.

Waarop moet ik letten als ik een bod doe

Wie een bod wil doen bij een vakantie veiling, moet allereerst zorgen dat hij goed is voorbereid en weet wat hij of zij wil. Weet dus wat dezelfde reis zou kosten, als je wel via een ander reisbureau zou boeken. Weet ook wat de voorwaarden voor de reis zijn. Welke kosten zijn er allemaal inbegrepen en welke niet. Want een reis kan goedkoper lijken dan hij in werkelijkheid blijkt te zijn.

Ervaringen met een vakantie veiling

Als ik zo spreek met mensen die eerder via vakantieveilingen hebben geboekt, merk je dat de ene persoon dolblij is met de snelle en goedkope aankoop, en de ander het gevoel heeft dat hij te veel heeft betaald of onvolledig is ingelicht. En dat wilt u uiteraard niet. Van de andere kant merk je duidelijk, dat wie vaker boekt via vakantieveilingen wel weet waar hij op moet letten. Zo is essentieel, dat je weet hoeveel je maximaal voor de reis wilt betalen. Stel je maximum, en laat je niet opjagen tot een prijs die je vooraf eigenlijk niet wilde betalen. Eigenlijk is dit een tip die geldt voor elke veiling. Huizen, antiek, reizen: weet wat je wilt betalen, en houdt op met bieden wanneer je over de gestelde limiet heen dreigt te gaan. Dit geldt ook voor een vakantieveiling.

Kan ik mijn reis annuleren

Je kunt je reis annuleren, als je dat ook op tijd doet. Bij vakantieveilingen geldt als uiterste grens de 21 dag voordat je op reis gaat. Annuleren is alleen niet kosteloos en annuleren voor een reis over een paar dagen zal niet gaan. Want dat is een ander punt: je kunt bij een vakantieveiling ook snel op reis. Er zijn meerdere last minute reizen, waar je gebruik van kunt maken. Let er altijd op wat tot het moment van je bieding het laatste bod is en wat de sluitingstijd van de biedingen is. Want soms moet je er wel snel bijzijn. Met bieden op een reis, wanneer het op de site niet zo druk is, kun je regelmatig goedkoop een mooie reis binnen halen.

Welke verzekeringen afsluiten

Zoals altijd, wanneer je gaat reizen, moet je je verzekeringen goed regelen. Als je voor langer tijd weg gaat, kun je het beste een doorlopende reisverzekering afsluiten. De bagage kan verdwijnen, en je kunt ziek worden op reis. Met een goede verzekering voorkom je, dat je in het buitenland veel moet bij betalen voor een behandeling in een ziekenhuis of door een arts. Kijk of het reisbureau is aangesloten bij de Algemene Vereniging van Reisondernemingen, ANVR, en de SGR. En vergeet tot slot niet, om je te laten inenten, wanneer je wilt vertrekken naar een land met ernstige ziektes. Te snel vertrekken zonder goed voorbereid te zijn op de reis, is namelijk zeer onverstandig. Ben je wel goed voorbereid, dan kun je met een reis via vakantieveilingen snel vertrekken naar het land van bestemming.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden