Hoe boek ik last minute een wintersportvakantie

Inleiding

In tegenstelling tot zomervakanties lijkt het wel of je tegenwoordig je skivakantie al een jaar van te voren moet boeken om nog weg te kunnen. Toch valt dit wel mee. Met onderstaande tips kom je een heel eind en kun je toch (soms zelfs voor veel minder geld) van je jaarlijkse wintersport vakantie genieten.

Stappen

Hoewel bijna iedereen onmiddelijk aan Oostenrijk of Frankrijk denkt als het gaat om het boeken van een skivakantie, loont het de moeite om eens verder te kijken dan deze landen. Steeds meer landen in (oost) Europa ontwikkelen skigebieden die absoluut de moeite waard zijn, maar die een fractie kosten van de traditionele bestemmingen als Oostenrijk, Frankrijk en Italie. Ga zeker eens op zoek naar aanbiedingen in Bulgarije, Roemenie, Tsjechie of zelfs Turkije. Deze gebieden zijn vaak wat kleiner en (nog) minder ontwikkeld, maar hebben de fijne eigenschap een stuk minder druk te zijn en zeker een stuk goedkoper! Ze zijn minstens net zo sneeuwzeker! Een groeiend aantal touroperators biedt reizen aan naar 'nieuwe' sneeuwbestemmingen. Houdt deze websites, maar ook zeker de last minute websites dus in de gaten.

Tips

  • Neem contact op met de plaatselijke VVV (tourismusverband/office du tourisme) Deze zijn vaak vrij eenvoudig te vinden via een zoekmachine. Het voordeel van deze plaatselijke buro's is dat vrijgekomen kamers of appartementen hier vaak direct aangemeld worden. Zij hebben dus een duidelijk overzicht van wat er nog vrij is in een bepaalde periode. Ook kunnen ze je gelijk in contact brengen met de verhuurder zonder tussenkomst van een touroperator
  • Hou de aktuele last minutes in de gaten via een lastminute portaal als bijvoorbeeld:

goedkoop-reizen.com lastminute.verzamelgids.nl lastminutes.n

Links

  • www.tourist-information.at/
  • www.tourisme.fr
  • turkije-wintersport.startpagina.nl
  • www.balkanski.nl