Nemo Science Center Amsterdam

LOCATIE

Nemo ligt naast het centraal Amsterdams station, dan moet je de gele borden volgen en dan ben je er. Het is nog best ver lopen vanaf centraal station, namelijk 10 minuten.

KOSTEN

Nemo kost 12,50euro per persoon. Alleen Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis.

OPENINGSTIJDEN

Maandag:gesloten Dinsdag:10:00tot17:00 Woensdag:10:00tot17:00 Donderdag:10:00tot17:00 Vrijdag:10:00tot17:00 Zaterdag:1 0:00tot17:00 Zondag:10:00tot17:00

INLEIDING

Ik ben al vaak in Nemo geweest, met mijn familie of met school. Er zijn onwijs veel dingen te doen voor jong en oud. Nemo is een groot gebouw met veel dingen over de wetenschap. Er is zelfs te veel om te doen in 1 dag. Genoeg reden om terug te komen dus. Je kan ook in Nemo een soort paspoort bij de receptie halen, zodat je een heel jaar lang zonder te betalen in Nemo kan komen. Je moet natuurlijk wel betalen voor het pasje. Nemo heeft veel verschillende verdiepingen. Op elke verdieping is weer wat anders te doen.

NEMO

Nemo heeft veel verschillende verdiepingen. Op begane grond is een winkeltje waar je kleine spulletjes kan kopen, die ook met wetenschap te maken hebben. En er zijn toiletten, en een klein restaurantje. Ik ben heb nog nooit in het restaurantje gegeten helaas, dus ik kan er niks over zeggen. Op de eerste verdieping is een kettingreactie, die word om de 2 uur gehouden, in die ketting reactie worden allemaal spulletjes gebruikt bijv een ballon die ontploft door een vuurtje. Dan zet die ballon weer iets anders in reactie en zo gaat het maar door. Dit duurt ongeveer 1minuut. en er is een grote zeep bak, waar je een grote bel om jezelf kan maken. Buiten is een groot schip waar je ook in kan. Daar word een tentoonstelling gehouden. Op de eerste verdieping zijn er veel dingen die over bepaalde culturen worden vertelt. En er is een klein lab. Hier kun je verschillende proeven doen bijvoorbeeld de hoeveelheid vitamine in een citroen testen. Hier moet je wel eerst een veiligheidsbril en een veiligheidsjas aan doen. Op de tweede verdieping is een ballenbak waar je ballen moet sorteren op de goede volgorde. Op de het dak van Nemo zijn veel dingetjes voor kleine kinderen te doen bijvoorbeeld een klein waterpark voor kleine kinderen. Het is het handigst om hier in de zomer heen te gaan, want in de winter is het daar echt koud. Het is namelijk niet overdekt.

INVALIDEN

Voor invaliden is Nemo niet erg gemakkelijk te betreden, omdat er geen lift is, maar het is misschien wel leuk om even te kijken in het schip dat buiten staat. Of op de begane grond iets te eten of drinken.

TOILETTEN

De toiletten zijn op de begane grond te vinden. Voor invaliden is dat dus ook gemakkelijk om te komen. De toiletten zijn meestal erg schoon en makkelijk betreedbaar.

HET WINKELTJE

In het winkeltje op de begane grond zijn echt heel veel kleine en grote producten te halen. Ik heb er zelf een keer een soort sponzige hagedis gehaald. Die moest je dan 4 dagen in een bak met water zetten en dan werd hij groter. In verhouding wel 8 keer zijn eigen lichaamsgewicht. Er zijn natuurlijk nog heel veel meer dingen te halen. Voor jong en oud is er wel iets. VOOR DE KINDEREN: Voor de kinderen is er echt het meeste te doen in Nemo. De kinderen vinden eigenlijk alles wel leuk. Vooral voor de wat kleinere kinderen is het op de bovenste verdieping het leukst, met alle watervoorzieningen.

MENING

Ik vind dit echt een heel erg groot gebouw waar onwijs veel dingen te beleven vallen. Voor de kinderen vind ik dit ook echt een aanrader, maar natuurlijk ook voor de volwassenen, want daar zijn ook veel dingen voor. De kettingreactie vind ik bijzonder grappig gemaakt. Ik denkt dat ze daar best veel moeite voor hebben gedaan, want er worden veel verschillende soorten spullen voor gebruikt. Het lab vind ik ook heel leuk, omdat je daar veel verschillende proeven kan doen. Het nadeel is wel dat er veel mensen zijn en dat je een veiligheidsbril en jas aan moet. In het buitenschip ben ik vroeger geweest en dat vond ik toen heel spannend, want ik vond de verhalen die de mensen vertelden bij de tentoonstelling zo onrealistisch, maar het was natuurlijk realistisch.

CONCLUSIE

Iedereen moet eens een kijkje nemen in dit mysterieuze gebouw. Er is onwijs veel te beleven, zowel voor jong als oud. De toegangsprijs is ook maar een centje waard voor alles wat je er kan beleven, dus kom snel en maak je dromen waar. Er is natuurlijk nog veel meer dan ik heb verteld.