Welke dierenparken zijn er in nederland

Inleiding

Een dagje uit met of zonder kinderen naar de dierentuin. Een leuke dagbesteding in bijvoorbeeld de vakantie of zomaar in een weekend. Omdat er heel veel dierentuinen zijn in Nederland is er volop keuze. Een bezoek aan de dierentuin is vaak niet goedkoop en het is dan ook handig om de vele kortingacties in de gaten te houden. Niet alle dierentuinen zijn zomer en winter geopend, dit ligt ook aan het soort dierentuin en aan de grootte ervan. Raadzaam is dan ook om voordat je een bezoek wenst te brengen aan een dierentuin even naar de openingstijden te kijken. Hieronder een beknopt overzicht.


Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp ligt in Rotterdam en in Blijdorp is veel te zien. Het Oceanium trekt jaarlijkse vele bezoekers. Inmiddels is er ook een echt Artica-gebied waar onder andere de ijsberen te zien zijn. Nieuw is de savanne waar de giraffen leven en de krokodillenrivier.


Noorder Dierenpark Emmen

Deze prachtige dierentuin ligt in de provincie Drenthe in Emmen. Met recht wordt deze dierentuin vaak tot de mooiste dierentuinen van Nederland gerekend. Je kunt de dieren hier echt van heel dichtbij bewonderen. Naast de dieren zijn er ook nog diverse speeltuinen in dierentuin en is er een apart binnen speelgedeelte, genaamd Expeditie Yucatan.


Burgers Zoo

Burgers Zoo ligt in Arnhem en bestaat uit een aantal gedeelten. Er is onder andere een woestijn nagebouwd in Burgers Desert, er is een prachtige onderwaterwereld in Burgers Ocean, een plantenwereld in Burgers Bush, een safaripark in Burgers Safari en zo valt er nog veel meer te zien in Burgers Zoo. Burgers Zoo beslaat ongeveer 45 hectare en is een bezoek meer dan waard. Omdat er zo’n groot binnengedeelte is, is Burgers Zoo ook goed te bezoeken bij slecht weer.


Artis

De oudste dierentuin van Nederland is Artis en Artis ligt in Amsterdam. Er is veel te zien in Artis. Naast heel veel dieren (er zijn ongeveer 250 verschillende dieren te bewonderen) is Artis ook bekend om zijn plantentuin, het planetarium en het geologisch museum.


 Dierenpark Amersfoort

In deze dierentuin beleef je een spannende dag vol dieren en avonturen. Er zijn heel veel verschillende dieren die heel dichtbij te zien zijn. Onlangs is in het dierenpark een groot Dinobos gemaakt met meer dan veertig levensgrote dinosaurussen.  Ouwehands Dierenpark

Deze dierentuin ligt in het plaatsje Rhenen en is vooral bekend om zijn Berenbos. Met een beetje geluk kun je de beren van dichtbij bekijken. Tijgers, giraffen, olifanten, vissen ze zijn er allemaal. Ben je van al dat dieren kijken een beetje moe geworden dan kun je je uitleven in de grootste overdekte speeljungle van Nederland, namelijk RavotAapia. 


GaiaPark

Deze dierentuin ligt in Kerkrade en is een bezoek meer dan waard. De dieren leven in grote verblijven. Nieuw dit jaar is de Dinodrome, een groot indoorspeelparadijs.  


Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen ligt in Hilvarenbeek en is een echt safaripark. Je kunt hier op vele manieren de dieren bekijken, te voet, per boot of met de safaribus. Je ziet de dieren hier in het wild. Je mag het park ook met je eigen auto bezoeken.  


Dolfinarium

In het Dolfinarium in Harderwijk vind je dolfijnen, zeeleeuwen, roggen, zeehonden, walrussen. Kortom, alles op het gebied van zeedieren. Verder zijn er hele leuke shows te bezoeken met de dieren in de hoofdrol.  


Apenheul

Zoals de naam Apenheul al zegt is dit een dierentuin met allemaal apen. De apenheul ligt in Apeldoorn. De meeste apen leven hier allemaal vrij en sommige apen wandelen vrolijk tussen de bezoekers door.  


Zoo Parc Overloon

Deze dierentuin behoort tot de kleinere dierentuinen van Nederland en ligt in Overloon. Er zijn verschillende dieren te zien zoals gibbons, kleine panda’s, cheetahs, tapirs en dwergnijlpaarden.  Dierenpark Wissel

Dit dierenpark behoort tot de kleinere dierentuinen van Nederland maar is daarom een bezoek niet minder waard. Dierenpark Wissel ligt in Epe.  


Iguana

De grootste reptielendierentuin in Europa vind je in ons eigen Zeeland, namelijk in het plaatsje Vlissingen. Er zijn meer dan 500 reptielen te bezichtigen.  


Vogelpark Avifauna

Alles wat je maar wil weten over vogels kun je zien en vinden in Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn. Er worden verschillende demonstraties gegeven. Daarnaast is er ook een binnen- en buitenspeeltuin.  


Sealife

Zoals de naam al zegt zijn er allerlei haaien, vissen, zeepaardjes te vinden. Kortom alles wat de maken heeft met het leven in de zee. Sealife ligt in Scheveningen.  


Aqua Zoo

Aqua Zoo ligt in Leeuwarden en behoort tot de kleinere dierentuinen. Er is echter genoeg te beleven. Deze dierentuin kenmerkt zich door alles in en om het water zoals zeehonden, zeeberen, pelikanen en pinguïns. Verder is er ook nog een leuke speeltuin voor de kinderen.  


Dierenrijk Europa

Deze dierentuin ligt in het Brabantse Mierlo en is pas in 2004 opgericht. Toch zijn er al verschillende dieren te bewonderen, zoals ijsberen, olifanten, zeehonden, kamelen, beren en nog veel meer. Echt een leuk dagje uit.