Zwembad de Tongelreep Eindhoven

Introductie

Het Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep het zwembad waar elke Eindhovenaar wel minimaal 1 keer in zijn leven is geweest. Laat het zijn voor de zwemles (particulier of in school verband) ,een dagje recreatie of voor een active deelname aan een van de velen zwem en watersport verengingen die in het zwembad een unieke thuisbasis hebben gekregen. Voor de recreatieve gasten die in alle rust baantjes willen zwemmen sportief of gewoon voor de dagelijkse gezelligheid is er in het altijd een bad open. Dus kort samengevat zijn er dus mogelijkheden genoeg om er sportieve of recreatieve dag van te maken.

Het zwemparadijs

Het golfslag bad is samen met de vier glijbanen het recreatieve hart van het zwemparadijs. En aantal keren per uur komen er golven in het bad maar als je daar genoeg van krijgt kan je natuurlijk altijd nog van de suisbuis, turbo tol, familie en 25 meter glijbaan. Ook telt het bad een aantal relax en bubbelbaden, en is er in de zomer bij mooi weer het buiten bad met ligweide waar je lekker in de zon kunt vertoeven. In het bad wordt ook aan de allerkleinste gedacht. Hiervoor zijn er een paar kinderbadjes waar onder toezicht van ouders de allerkleinste onder ons ook kennis kunnen maken met de wereld van water en plezier.

Het Zwemcentrum

In het zwemcentrum wordt in het Pieter van den Hoogenband 50 meter bad met enige regelmaat nationale en internationale wedstrijden gehouden. Het bad beschikt over een zeer grote tribune waar ongeveer 4000 zitplaatsen (kan veranderd worden naarmate vraag van evenement) en is daarmee de grootste van het land. Om deze reden wordt er op hoog nivo getraind door de dames en heren van de nationale ploegen in de verschillende zwem disciplines. Het wedstrijd bad is 50 meter lang en 3 meter diep. Dit zijn de officiële afmetingen om Europese en wereld kampioenschappen te zwemmen. Overdag wordt het bad vaak open gesteld voor het baantjes zwemmen zodat iedere eindhovenaar zich in de Olympische sfeer waant .Ook beschikt het bad over een spring bad van 5 meter diep met een toren va 10 meter hoog waarop getraind kan worden door een deel ( ander deel traind in Amsterdam) van het nationaal schoolspring team. Deze toren is zelden geopend voor publiek i.v.m. de veiligheid. In het 50 meterlange trainingsbad wordt er gewerkt aan de zwemtechniek van de lange en korte baan zwemmers door middel van het Vision Training System. Dit geavanceerde systeem maakt door middel van 12 camera’s die boven en onderwater zijn geplaatst een analyse van de zwemmer. Deze analyse kan dan vervolgens in een speciaal aangepast trainings schema worden toegepast. Dit systeem is uniek in europa en moet er voor zorgen dat onze lange en kortbaan zwemmers meer gouden medailles binnen halen voor ons land.

Zwem en bewegingslessen

In het zwembad worden ook verschillende lessen gegeven. Van acua sportief lessen zoals: acua joggen, spinnig en fifty-fit tot de zwemles voor baby-peuter, kinderen en volwassen. Ook wordt er tijd vrijgemaakt voor de chronisch zieken die tussen de middag in een verwarmd en met stralen uitgerust bad in eigen tempo mee kunnen doe aan lichte oefeningen. Ook heeft het bad ruimte gereserveerd voor zwemles voor buitenlandse dames met een islamitische achtergrond. Hiervoor wordt in de avonduren een deel van het bad afgeschermd voor mannen( ook mannelijk personeel) en de lessen worden altijd door dames gegeven.

Veringingen en sportclubs

In het zwembad hebben veel verenigen zicht gevestigd in de loop der jaren en met de komst van het Pieter van den Hoogenband bad is dat aantal gegroeid i.v.m. met de grote hoeveelheid aan plaats. Hieronder vindt je een lijst van deze verenigingen:

Zwemverenigingen:

Aegir zwem en polo vereniging Eindhoven

Eiffel swimmers psv (wedstrijdzwemmen op nivo )

Eindhovense Reddingsbrigade

De Eindhovense watervrienden

Gay sportclub kouros

Psv crez (Voor de allerkleinste)

Psv masters

Psv schoonspringen

Psv synchroon zwemmen

Psv zwemmen en waterpolo

Onder en watersport verenigen

Delfhinus duikvereniging

Duikteam Eindhoven

Red Lobster

Scuba City

Kano vereniging de Genneper Molen

Kano vereniging Beatrix

Lekker dagje uit

Dit alles samen met een overvolle evenementen en zomer activiteiten agenda is er voor iedereen wel iets te beleven. Wel is het van belang dat men zich aan de gestelde regels houdt. Eigen kinderen zonder zwemvaardigheid dienen daarom ook te alle tijden onder toezicht een volwassen persoon te zijn. Drijfmiddelen zoals vleugeltjes en babyzwembanden zijn zeer zeker aan te raden. Volg aanwijzingen van toezichthoudend personeel altijd op i.v.m. de eigen veiligheid. Ook hier geldt weer respect voor het pand en anderen om ons heen maakt het voor iedereen een leuke ervaring.

Link

http://www.tongelreep.nl/