Wintertrips met kids

Wintertrips

Tijdens de zomer bezoeken de meeste gezinnen wel eens een pretpark met de kids. Maar ook tijdens de winter is er volop leven in de pretparken. Vroeger viel het park in een diepe winterslaap maar tegenwoordig bieden de meeste parken unieke winteractiviteiten aan. Er is gedacht aan plezier en ontspanning voor jong en oud. Ontdek hier alvast enkele tips voor een leuke trip.

Phantasialand

Elke winter bezoeken duizenden toeristen de kerstmarkten in Keulen en Aken. Waarom ook niet eens stoppen in Phantasia's winter vol wonderen. In het oude Berlijn hangt de geur van kastanjes in de lucht en zorgen acteurs voor de juiste stemming. Een zee van lichtjes verlicht de duisternis. Phantasialand pakt ook uit met een grootste ijsshow. Nadien kun je zelf de schaatsen aanbinden voor een tochtje. De kleinsten kunnen racen op een sneeuwscooter. Behalve de waterattracties zijn alle rides geopend voor extra plezier.

Plopsaland

In de eindejaarsperiode kan je winterkriebelen in Plopsaland in De Panne. Samen met Ketnet organiseert het park de Ketnet Freezzz. Al de favoriete figuren uit de Ketnet series treden er op in een wervelende show. De winternocturnes staan garant voor winterse gezelligheid. Het park is versierd met duizenden lichtjes en kerstbomen. De avond wordt afgesloten met een feeëriek vuurwerk. Ook de prachtige stad Brugge is dichtbij en zeker een bezoek waard. Naast enkele kerstmarkten kan je ook het het prachtige ijssculpturen festival bezoeken.

Disneyland Parijs

Disney pakt uit in de winter met een betoverende Kerst. Twee maanden lang wordt het park ondergedompeld in een magische sfeer van feestlichtjes en versiering. Het kerstgevoel bereikt zijn hoogtepunt onder de sneeuwvlokken in Main Street. In de speciale kerstparade wordt 'Santa Claus' vergezeld van al zijn Disney vriendjes. Je kan ook het dorp van de kerstman een bezoekje brengen. Mickey's Winter Wonderland is een hartverwarmende kerstshow.

Tijdens de feestdagen is het ook gezellig shoppen in de lichtstad Parijs. Je bent er op zo'n 20 minuten per trein vanuit het park.

Winter Efteling

Elke winter wordt dit sprookjesparadijs omgetoverd tot een uniek winterpark. In het ijspaleis kan je schaatsen met Pardoes. Langlaufen kan bij "het hijgend hert". Nadien warm je weer op met een glas warme chocomelk. Voor de papa's en mama's is er glühwein in een authentieke herberg. Kinder Winter Wonderland is er voor de allerkleinsten. Maar het mooiste blijft de unieke sfeer in het park. De bijtende kou is snel vergeten bij een warm drankje bij één van de talrijke kampvuren in het park. Wie er niet genoeg van krijgt kan 's avonds blijven overnachten in het Efteling hotel of één van de kerstmarkten bezoeken in Breda of Antwerpen.

Links

Ontdek alles over de winterefteling in dit artikel.

Welk Disney hotel past het best bij jou? Ontdek het hier.

Wil je niet naar een pretpark, lees dan hier enkele tips voor andere winteractiviteiten.

Conclusie

Een bezoekje aan een pretpark in de winter zorgt voor een totaal andere belevenis dan in de zomer. Hou wel rekening met extra drukte rond de feestdagen en dat sommige attracties gesloten kunnen zijn door de vriekou. Maar de sfeer en gezelligheid maakt dat ruimschoots goed.