Waar kun je een goedkope ballonvaart maken

Inleiding

Een ballonvaart is een bijzondere ervaring. Je zweeft door de lucht in een luchtballon, terwijl je ondertussen kunt genieten van het uitzicht. Een luchtballon vaart niet hard, zodat het niet "eng" is. Hooguit voor mensen die last hebben van hoogtevrees. Het heeft iets romantisch om samen een ballonvaart te maken, maar als feestje kan ook. Je kunt natuurlijk ook zomaar een ballonvaart maken. Een ballonvaart is een belevenis die je tenminste één keer meegemaakt moet hebben! Wat wil je weten over het maken van een ballonvaart? En waar kun je een goedkope ballonvaart maken?

Wat wil je weten over het maken van een ballonvaart?

Er zijn verschillende bedrijven waarbij je een ballonvaart kunt maken. Dit heeft als voordeel dat er door heel Nederland opstapplaatsen zijn. Er zijn een aantal punten waar rekening mee moet worden gehouden als je een ballonvaart wilt maken. Zo is het weer erg belangrijk. De meeste ballonvaarten worden in de zomer gemaakt omdat dan de kans op mooi weer het grootst is. De meeste vluchten gebeuren 's ochtends of 's avonds. De kans op stabiel weer is dan het grootst, het mag namelijk niet regenen of hard waaien. De luchtballon vaart gemiddeld op een hoogte tussen de 300 en 900 meter. Hier vandaan heb je een schitterend uitzicht! Een ballonvaart is geschikt voor jong en oud. Ook kinderen zijn welkom, al wordt er soms wel een minimum lengte aangehouden.

Tips voor het maken van goedkope ballonvaart

Er zijn verschillende aanbieders van ballonvaarten. De prijzen liggen over het algemeen niet zo ver bij elkaar vandaan. Wanneer je zo goedkoop mogelijk een ballonvaart wilt maken, lees dan de volgende tips eens door.

  • Het is goedkoper om 's ochtends een ballonvaart te maken dan in de avond.
  • De meeste bedrijven bieden een last minute ballonvaart aan. Wanneer er nog plek is in een luchtballon, dan kun je voor een scherpe prijs mee.
  • Ook het aantal tickets dat je bestelt speelt een rol bij de prijs. Over het algemeen kun je zeggen dat des te meer tickets je bestelt, des te goedkoper ze worden. Het is dus voordeliger om met een groep een ballonvaart te maken!

Waar kun je een goedkope ballonvaart maken?

Greetzz-ballonvaart.nl

Bij Greetz-ballonvaart is het mogelijk om een ballonvaart te maken vanaf 99 euro per persoon. Er zijn ruim veertig opstijglocaties verspreid door heel Nederland. Zo is er altijd wel een plek bij jou in de buurt. Je kunt een normale ballonvaart boeken, maar het is ook mogelijk om een VIP of privé vaart te boeken. Je zit dan niet met vreemden in een luchtballon. Bij Greetzz-ballonvaart kun je een last minute ballonvaart boeken en je krijgt korting naarmate je meerdere tickets bestelt.

VanHartenBallon.nl

Van Harten ballonvaart maakt er echt een feestje van! De prijzen liggen misschien iets hoger dan bij bijvoorbeeld Greetzz-ballonvaart, maar je kunt wel alle kanten op. Zo kun je zelf kiezen met hoeveel personen je in een luchtballon gaat. Ook kun je de ballonvaart combineren met bijvoorbeeld een ontbijt of diner! Persoonlijke aandacht vinden ze zeer belangrijk bij Van Harten Ballonvaart.

Ballonvaren.com

Een andere mogelijkheid om goedkoop een ballonvaart te maken is bij Ballonvaren.com. Vanaf 135 euro per persoon kun je een ballonvaart maken. Ze hebben verschillende manden, zo kun je zelfs met 24 man in een luchtballon stappen. Ballonvaren.com kent 26 vaste opstijglocaties, maar het is ook mogelijk om in overleg op een andere plek op te stijgen!

Conclusie

Een ballonvaart is hartstikke populair! Het is leuk om met het gezin te doen, als romantisch uitje of als (bedrijfs)feestje. Je kunt heel gemakkelijk een ballonvaart boeken. Er zijn verschillende opties als je een goedkope ballonvaart wilt maken. Zo kun je beter 's ochtends ballonvaren of een last minute ticket boeken. Ook ben je goedkoper uit wanneer je meerdere tickets bestelt!