Floriade 2012 niet te missen!

Floreade

Je hoeft geen tuin of bloemenfreak te zijn om de Floriade in Venlo te bezoeken. Het programma van deze Wereld Tuinbouw Expo is interessant voor iedereen van klein tot groot, van jong tot oud. Onmogelijk om dit natuurpark in een dag af te werken. Daarom zijn er themavelden waaruit je moet kiezen om van je bezoek aan Floriade 2012 een geslaagde trip te maken. Tip: begin met een rondje kabelbaan!
 

Introductie van het park Floreade 2012

Floriade Venlo loopt van april tot oktober 2012. De totale oppervlakte is maar liefst 66 hectare. Erg omvangrijk dus en niet te doen in één enkele dag. Daarom is het opgedeeld in 5 themaparken die je helpen bij de keuze:

  1. Relax & Heal: spreekt voor zich;
  2. Green Engine: natuur en industrie;
  3. Education & Innovation: blik in de toekomst;
  4. Environment: de natuur en je leefomgeving;
  5. World Show Stage: internationale blik op kunst, cultuur

en entertainment.

Opvallende inkom

Het visitekaartje is om te beginnen de toegang. Je kunt het niet missen: over de A73 is een 90 meter lange, hypermoderne voetgangersbrug speciaal aangelegd voor Floriade 2012. Geheel in stijl met het natuurthema van de hele expo: innovatief en cradle to cradle en ’s avonds prachtig verlicht. Ook na de floriade blijft deze brug een verbinding bieden tussen de bedrijventerreinen in de omgeving (Freshpark en GreenPark Venlo).

De Innovatoren

Lees eigenlijk als Innova-toren: deze toren is het icoon van deze floriade. Zeventig meter hoog en 12 etages: een blikvanger voor het park en de wijde omgeving. Het ontwerp is van rijksbouwmeester Jo Coenen.

De toren is de eigenlijke entree van de expo. Gebouwd in de vorm van een glazen atrium passeer je hier de toegangscontrole. Verder zijn in deze toren gevestigd: het paviljoen van de (trotse) provincie Limburg en de Floriade Businesslounge. Ook deze toren krijgt een onderkomen na de floriade in het Venlo GreenPark.

Vervolgens kom je in het gigantische park via de Floriadelaan, inclusief winkels. Neem even plaats in de Floriade Plaza om het verdere verloop van je bezoek uit te stippelen.

3D plattegrond

Wat kost een bezoek aan Floriade Venlo 2012?

Er zijn verschillende mogelijkheden. Uiteraard kun je nu al reserveren. Het verblijfstoerisme zoals B&B, hotels, vakantieparken (bijvoorbeeld Center Parcs) leggen hun troeven op tafel als je enkele dagen ter plekke wil blijven hangen. Reserveer tijdig: de floriade is een wereldwijd evenement dat bezoekers trekt uit de hele wereld!

1. Seizoenspas Met deze pas kun je de Floriade 6 maanden onbeperkt bezoeken. Met een seizoenspas ben je vanzelfsprekend gewapend tegen slecht weer! Te bestellen gedurende het hele seizoen. Tarief: Senioren: 99 euro, Kinderen 4 t/m 12 jaar: 59 euro Volwassenen: 119 euro.

2. Regioticket voor de inwoners Floriade gemeenten Een mooi initiatief van de organisatie richting de inwoners van de Floriade gemeenten! Dat zijn er 6: Beesel, Gennep, Horst, Peel en Maas, Venlo, Venray. Zij hebben de mogelijkheid om een regioticket te kopen. Dit biedt 2 dagen toegang. Kost 32,50 euro voor volwassenen en 16,25 euro voor kinderen (4 – 12 jaar). Waar te krijgen? ALLEEN bij de VVV kantoren in de 6 genoemde gemeenten.

3. Dagtickets Volwassenen: 25 euro, kids (4 t/m 12 jaar): 12,50 euro. Kabelbaan: volwassene: 5 euro, kids: 3 euro.

4. Groepen Er wordt uitgegaan dat een groep minimaal uit 20 personen bestaat. Dagkaart:

  • enkel entree: 22,50 euro, 26,50 euro met kabelbaan.
  • scholen: 6 euro (kabelbaan? Onduidelijk op de site tot op heden).

Extra voorzieningen

Uitleen van rolstoelen en rollators is mogelijk. Kunnen vooraf online worden gereserveerd bij Kersten Revalidatietechniek: zie website Floriade, link onderaan dit artikel.

Conclusie

Floriade is een absolute aanbeveling als dagtrip in 2012. Noteer alvast ergens in je agenda. Ook de allerkleinsten zullen zich niet vervelen. De organisatie ziet er nu al veelbelovend uit. Aan hen zal het niet liggen. Nu nog een beetje geluk hebben met het weer! Veel plezier!

Link

Website Floriade