Hoe goedkoop naar de bioscoop

Inleiding

Wie vindt het nou niet leuk om naar de bioscoop te gaan? Met een vriend of vriendin, je vader of moeder, een kinderfeestje, misschien wel met de hele familie. Een filmpje pakken bij de bioscoop is een activiteit die door jong en oud gedaan kan worden. Toch is het tegenwoordig niet zo leuk meer om naar de bioscoop te gaan, omdat de prijzen van een ticket snel oplopen. Voor een film betaal je al gauw tien of elf euro. Wanneer je een keer per jaar naar de film gaat is dat nog niet zo’n punt, maar wanneer je een fervent filmkijker bent, voel je dat in je portemonnee. Gelukkig zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden, om zo goedkoop mogelijk naar de film te gaan. Want hoe ga je eigenlijk zo goedkoop mogelijk naar de bioscoop?

Let op de acties!

Wanneer er een nieuwe film uitkomt, of wanneer een film al een tijdje draait, zijn er meestal acties omtrent deze films. Zo kun je bij de supermarkt bijvoorbeeld voordelig aan een kaartje komen als je meedoet met een spaaractie. Ook werken sommige restaurants in samenwerking met de bioscoop, waardoor je een combinatieticket kunt kopen: zowel eten bij het restaurant, als een avondje of middagje goedkoper naar de film.

Bovendien zijn er ook voordelige acties voor jongeren met een CJP-pas of OV-kaart met studentenproduct. Op vertoon van een van deze pasjes krijg je bij sommige bioscopen korting. Ook oudere mensen kunnen profiteren van voordeel. Sommige bioscopen, zoals de Pathé, hebben namelijk aangepaste voorstellingen voor oudere mensen, waar deze goedkoop naar toe kunnen. 

Het tijdstip

Verder heeft het tijdstip waarop je naar de bioscoop gaat invloed. De meeste mensen zullen de bioscoop in de late middag of avond bezoeken, omdat ze dan vrij hebben van werk of school. Daarom kunnen de meeste bioscopen het zich veroorloven om in de ochtenden korting te bieden. Bij Pathé kun je bijvoorbeeld voor een lagere prijs naar de film, zolang je maar in de ochtend gaat. Een bioscoop bezoeken op dit tijdstip heeft daardoor niet alleen als voordeel dat de zalen leger en dus rustiger zijn, maar ook dat het ticket minder geld kost. 

Eten en drinken

Een andere boosdoener voor je portemonnee is de mogelijkheid (of de verplichting) om in de bioscoop een hapje en een drankje te kopen. Deze snacks zijn vaak duurder dan gemiddeld, waardoor de totale prijs voor het bezoek aan een bioscoop drastisch omhoog schiet. Een goedkope, maar vaak verboden manier, is om zelf je drinken en eten mee te nemen. Omdat de bioscoop daardoor minder omzet draait, wordt dit bij sommige bioscopen echter gecontroleerd en mag je eigen etens- en drinkenswaren niet mee naar binnen nemen. 

Conclusie

Wie vindt het nou niet leuk om naar de bioscoop te gaan? Het enige nadeel aan deze activiteit is, dat de tickets vaak duur zijn. Voor een bezoek aan een film betaal je al gauw meer dan tien euro. Gelukkig zijn er enkele manieren om goedkoper naar de bioscoop te gaan. Een van die manieren is om gebruik te maken van acties, bijvoorbeeld van een supermarkt, of van een CJP-pas, OV-kaart of speciale ouderen-momenten. Ook heeft het tijdstip waarop je de bioscoop bezoekt invloed op de prijs, ’s ochtends is een ticket vaak goedkoper dan ’s avonds. Als laatste kun je geld besparen door je eigen eten en drinken mee te nemen. Dit is echter in de meeste bioscopen niet toegestaan.

Bron afbeelding: Wikimedia Commons, Fernando de Sousa