Wat is Mysteryland

Inleiding

Mystery Land is een dance feest dat jaarlijks wordt georganiseerd door ID&T. Het dance-festival is het zeldzame moment in het jaar waar alle dance-stijlen samenkomen en ook samengaan. Mystery Land wordt traditioneel gehouden in Augustus. De CD's van Mysteryland zijn verkrijgbaar bij de Free Record Shop .

Over Mysteryland

De eerste editie van Mystery Land werd gehouden in 1994 op het Midland Circuit bij Lelystad. Het feest was een groot succes en meerdere edities volgden. Het is op de tegenwoordige edities van Mysteryland onmogelijk om in één dag alles te zien en te beluisteren wat er geprogrammeerd staat. Op Mystery Land treden zo een 200 Dj’s, live muzikanten, schrijvers en straattheateracts op. Er is naast bekende artiesten ook bijzonder veel aandacht voor nieuwe muziek, frisse initiatieven en collectieven die opvallen, maar nog niet echt bekend zijn bij het grote publiek. Mystery Land is het grootste outdoor dance-festival ter wereld.

Organisator ID&T meldde in 2009 dat het evenement voor het eerst al 10 weken van te voren is uitverkocht. De zestiende editie van Mystery Land vind dit jaar plaats op 29 augustus op het terrein van de Floriade in Haarlemmermeer.

Mysteryland 2009

Dit jaar telt het dance-festival 21 podia waar dj’s, livemuzikanten, schrijvers en straattheaterartiesten van zich laten horen. Onder andere Swedish House Mafia, Above & Beyond, Stereo MC’s, Adam Beyer, Ricardo Villalobos, John Dahlbäck, Felix da Housecat, Chuckie, Headhunterz, Karotte & De Man Zonder Schaduw, Vive la Fête, Fakkelbrigade en schrijver Kluun zullen optreden.

Publiek

Met maar liefst 65000 bezoekers per jaar behoort Mystery Land vandaag de dag tot de meest toonaangevende festivals

ter wereld. De bezoekers komen niet alleen uit Nederland, ook internationaal heeft Mysteryland een groot aanzien. De bezoekers staan er bekend om zich extravagant te kleden. Zoals bij vele (house) evenmenten onderscheiden de bezoekers zich door hun kleding stijl. Denk hierbij ook aan de "white" en "black" edities van het dance evenement Sensation waar de bezoekers zich in alleen wit of zwart kleden. Originele party T-Shirtjes kunnen onder andere worden besteld bij Blitz Design T-Shirts.

Links