Waar kun je goedkoop Mysteryland kaarten kopen

Inleiding

Mysteryland 2010 was net als in 2009 weer razendsnel uitverkocht. In 2009 was Mysteryland zelfs in een recordtempo uitverkocht. Erg vervelend als je graag naar dit fantastische feest op het Floriade terrein wilt. Hoe kun je toch nog goedkoop aan kaarten komen voor Mysteryland en waar kun je goedkoop kaartjes vinden voor Mysteryland?

Mysteryland

Sinds 1993 wordt Mysteryland georganiseerd en het evenement is uitgegroeid tot een van de populairste dance feesten van Nederland. Na locaties als de Maasvlakte in Rotterdam, het vliegveld Eindhoven en de Jaarbeurs in Utrecht is sinds 2003 het oude Floriade terrein in de Haarlemmermeer de thuishaven Mysteryland.

Mysteryland kaarten kopen

Niet alle kaarten voor Mysteryland worden gekocht door partygangers. Er zijn legio bedrijven en particulieren die de kaarten kopen om ze vervolgens duurder te verkopen. Dit gaat soms tegen woekerprijzen en niet altijd legaal. De officiële prijs (met toeslag fee) die ID&T hanteert is in 2010 68,75 euro maar kaartverkopers vragen makkelijk meer dan 100 euro voor een Mysteryland kaartje. De overheid is aan het onderzoeken wat ze hier tegen kan doen. Maar hoe kom je tot die tijd goedkoop aan kaarten voor Mysteryland?

Goedkope kaarten voor Mysteryland kopen

  • Sommige bedrijven bieden arrangementen aan voor Mysteryland. Dit houdt in dat er een toegangskaart met een hotelovernachting wordt aangeboden. Was je toch al van plan een hotel te boeken? Dan is dit een uitstekend alternatief! Arrangementen zijn namelijk rond de 100 euro, een bedrag dat je voor een normale overnachting + toegangskaart ook kwijt bent.
  • Op marktplaats, ebay, partyflock en dergelijke worden door particulieren kaarten aangeboden. Als je ver van tevoren zoekt dan worden er erg hoge prijzen gevraagd. Wacht liever tot een dag voor het feest of de dag van het feest zelf: mensen die ziek zijn of hun kaarten niet meer snel kwijt kunnen bieden dan hun kaarten tegen kostprijs (of misschien zelfs minder!) aan op internet. Daar komt bij dat als er slecht weer wordt voorspeld de doorverkopers van Mysteryland kaarten het animo zien dalen. Kaarten zakken dan ook in prijs!
  • Voor de ingang van het feest worden vaak zwart kaarten verkocht (dat is verboden!). Dit gaat bij uitverkochte feesten vaak tegen hoge prijzen. Mocht je echt heel graag naar binnen willen dan kun je erop gokken op de weg vanaf het station naar het Floriade terrein een eerlijk iemand te treffen die toevallig nog een kaart kwijt wil. Dit gaat waarschijnlijk ook tegen kostprijs omdat deze persoon zo snel mogelijk naar binnen wil en de kaart kwijt wil.
  • Je kunt natuurlijk ook proberen gratis Mysteryland kaarten te winnen! Diverse sites en radiostations hebben nog kaarten te vergeven.
  • En voor Mysteryland volgend jaar: Zorg gewoon dat je op tijd een kaartje koopt! ID&T geeft duidelijk aan met nieuwsbrieven wanneer de kaartverkoop voor Mysteryland van start gaat. Je kunt dan online een eticket kopen of bij winkels als primera een gewoon kaartje kopen. Het is aan te raden een gewoon Mysteryland kaartje te kopen aangezien je die makkelijker kunt doorverkopen als je onverhoed toch niet naar Mysteryland kunt.