Het kopen van een verlovingsring

Verloven

Trouwen wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit. Veel jonge stellen kiezen ervoor om met elkaar in het huwelijk te treden en elkaar trouw te beloven. Traditioneel doet een man een huwelijksaanzoek aan de vrouw. Hierbij wordt er vaak een verlovingsring aangeboden. Maar hoe kies je de goede verlovingsring voor jouw vriendin?

Het kopen van een verlovingsring

Je wilt je vriendin een onvergetelijk moment bezorgen door een aanzoek te doen en haar hierbij een prachtige verlovingsring aan te bieden. Het valt vaak niet mee om een mooi sieraad voor je vriendin uit te zoeken. Een verlovingsring is nog moeilijker omdat dit sieraad erg veel gedragen zal worden en daarom zeker in de smaak moet vallen. Hoe kies je de perfecte ring voor jouw vriendin? Met de volgende aandachtspunten wordt deze opgave een stuk gemakkelijker.

  • Haar smaak. Snuffel eens door haar juwelen. Draagt ze graag zilver of goud? Houdt ze van fijne, sierlijke sieraden of juist van mooie, robuuste sieraden? Pas de keuze van de verlovingsring zoveel mogelijk aan op haar smaak. Traditioneel zou een verlovingsring een diamantje moeten bevatten. Als dit echter totaal niet haar smaak is, kun je hier beter vanaf zien. Tenslotte zal zij de ring moeten dragen.
  • Haar ringmaat. Het is fijn als je tijdens je aanzoek een ring hebt met de juiste maat. Dan kan je vriendin de ring meteen dragen. Weet je de ringmaat van je vriendin niet uit je hoofd? Kijk eens naar de ringen die ze al heeft en meet de doorsnee hiervan. Neem wel een ring die ze om haar ringvinger kan dragen en die ze nog past. Vraag bij de juwelier altijd of je de ring kunt ruilen voor een grotere of kleinere maat als de ring toch niet helemaal blijkt te passen.
  • De juwelier. Een verlovingsring is vaak een behoorlijk prijzige aankoop. Zorg dat je de verlovingsring bij een goede en betrouwbare juwelier koopt. De kwaliteit van de ring is dan vaak beter. Ook kun je erop rekenen dat er een goede garantie op je ring zit. Vaak wordt er nog een extra service geboden. Je kunt dan na verloop van tijd even langs met de verlovingsring voor een onderhoudsbeurt. De ring wordt dan opgepoetst en er wordt bijvoorbeeld gekeken of de diamantjes nog goed vastzitten.
  • Advies. Neem iemand mee die jouw vriendin goed kent. Denk bijvoorbeeld aan haar moeder, zus of beste vriendin. Zij zullen het niet alleen erg leuk vinden om ingewijd te worden in het geheim dat je haar ten huwelijk gaat vragen maar ze zullen je ook graag helpen met het uitzoeken van de perfecte ring voor jouw vriendin.

Een verlovingsring en een trouwring

Een verlovingsring wordt vanaf het huwelijksaanzoek gedragen. Je kunt ervoor kiezen om de verlovingsring te gebruiken als een trouwring. Je kunt er ook voor kiezen om zowel een trouwring als een verlovingsring aan de schaffen. De vrouw draagt dan aan de ene hand de verlovingsring en aan de andere hand de trouwring. De man draagt over het algemeen alleen een trouwring. Wat jullie doen, is jullie eigen keus. Tradities zijn maar richtlijnen. Uiteindelijk staat het jullie vrij om te kiezen wat jullie zelf het meeste aanspreekt.