Hoe vind je de perfecte trouwjurk

Trouwen

De trouwdag is voor veel mensen de mooiste dag van hun leven. De meeste vrouwen dromen al jaren van hun bruiloft. Tijdens je bruiloft hoor je dan ook de hele dag het stralende middelpunt te zijn. Een prachtige trouwjurk zorgt ervoor dat je er schitterend uitziet. De keuze aan trouwjurken is echter zo ontzettend groot dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe vind je de perfecte trouwjurk?

De perfecte trouwjurk vinden

Om de perfecte trouwjurk te vinden, moet je wel wat werk verzetten. Als je het echter goed aanpakt, kun je binnen een redelijke tijd de trouwjurk vinden waar je altijd al van droomde. Hiervoor moet je het volgende doen:

  1. Zorg voor een goede voorbereiding. Haal een aantal trouwmagazines en bekijk wat er allemaal verkrijgbaar is op het gebied van trouwjurken. Knip plaatjes uit van trouwjurken of details die je leuk vindt. Het is vaak moeilijk om aan de hand van foto's te bepalen welke trouwjurk je goed staat maar een collage van dingen die je mooi vindt, geeft wel je persoonlijke smaak weer. Het maakt in een oogopslag duidelijk wat je mooi vindt en waar je naar zoekt in een trouwjurk. Je kunt ook naar trouwbeurzen en naar bruidsmodeshows gaan om inspiratie op te doen.
  2. Maak afspraken met verschillende bruidswinkels. Als je een afspraak maakt bij een bruidswinkel weet je zeker dat je voldoende persoonlijke aandacht krijgt bij het zoeken naar een trouwjurk. Als je bij meerdere bruidswinkels langs gaat, vergroot je de kans dat je binnen een korte tijd jouw perfecte trouwjurk vindt. Neem je collage van trouwjurken mee zodat je kunt laten zien waar jouw voorkeuren liggen.
  3. Vraag advies. Neem tijdens het zoeken naar een trouwjurk altijd wat mensen mee voor advies. Denk bijvoorbeeld aan je (schoon)moeder, (schoon)zussen of je beste vriendinnen. Kies voor mensen waarvan je weet dat ze eerlijk zijn.  De verkoopsters in de winkel zullen je altijd advies geven en vaak zal dit ook erg goed zijn. Toch is het fijn om de mening van mensen te hebben die jou kennen en weten waar jij van houdt. Zo voorkom je dat je een trouwjurk koopt waar je je toch niet helemaal lekker in voelt.
  4. Durf je mening te geven. Als je een trouwjurk niet mooi vindt, moet je dat natuurlijk gewoon zeggen. Probeer hierin heel specifiek te zijn zodat de verkoopster weet welke trouwjurk ze niet hoeft aan te geven. Je kunt bijvoorbeeld de stof niet mooi vinden of liever geen mouwtjes willen. Probeer zo specifiek mogelijk te benoemen wat je niet aanstaat in de trouwjurk.
  5. Pas veel trouwjurken. Kies verschillende trouwjurken uit maar laat ook de verkoopster wat trouwjurken adviseren. De verkoopster weet vaak het beste welke trouwjurk jouw figuur het beste kan laten uitkomen. Pas veel ook veel trouwjurken. Je kunt een trouwjurk pas goed beoordelen als je hem aan hebt gehad. Een trouwjurk ziet er namelijk heel anders uit als je hem draagt dan aan een hangertje.

Tot slot

De perfecte trouwjurk is een belangrijk item voor een mooie trouwdag. Rust dan ook niet voordat je een trouwjurk hebt gevonden waar je helemaal tevreden mee bent. Dit kan soms wel wat tijd en moeite kosten maar je kunt dit natuurlijk ook als een gezellig uitje zien. Trek er een dag voor uit en ga tussendoor gezellig lunchen of wat drinken op een terrasje.