De voor- en nadelen van een weddingplanner

Een weddingplanner

Als je gaat trouwen, kun je de keuze maken om een weddingplanner in te huren. Een weddingplanner is een professionele planner die zich heeft gespecialiseerd in het plannen van bruiloften. Een weddingplanner organiseert en plant alle verschillende onderdelen van jullie bruiloft en zorgt ervoor dat de bruiloft vlekkeloos verloopt. Natuurlijk wordt dat wel in nauwe samenwerking met het bruidspaar gedaan. In principe vervangt een weddingplanner de ceremoniemeester. Maar wat zijn de voor- en nadelen van het inhuren van een weddingplanner?

De voordelen van het inhuren van een weddingplanner

Het inhuren van een weddingplanner kan een goede manier zijn om je bruiloft zorgeloos en zonder problemen te laten verlopen. Een weddingplanner heeft in veel gevallen een toegevoegde waarde. De voordelen van het inhuren van een weddingplanner zijn als volgt:

  • Ervaring. Een weddingplanner heeft natuurlijk veel ervaring met het organiseren en plannen van alle werkzaamheden die nodig zijn voor een bruiloft. Als je een weddingplanner inhuurt, zullen er niet veel dingen worden vergeten. Een weddingplanner weet goed wat er moet gebeuren en wanneer het moet gebeuren. Hecht je veel waarde aan zekerheid en kun je niet goed tegen stress? Dan is het inhuren van een weddingplanner zeker het overwegen waard.
  • Connecties. Een weddingplanner heeft over het algemeen veel connecties met bedrijven die diensten of goederen leveren die voor een bruiloft nodig zijn. Een weddingplanner kan je dus goed informeren over de mogelijkheden en de keuzes die er zijn. Ook kan een weddingplanner vaak kortingen regelen wat natuurlijk ook erg handig is.
  • Geen ceremoniemeester. Vaak wordt er bij een bruiloft een ceremoniemeester uit de eigen familie gevraagd. Op de dag van de bruiloft is de ceremoniemeester vaak veel in de weer om alles goed te laten verlopen en probleempjes op te lossen. De ceremoniemeester mist hierdoor veel van de bruiloft. Met een weddingplanner zorg je ervoor dat je hele familie de bruiloft bewust meemaakt en van de dag kan genieten.

De nadelen van het inhuren van een weddingplanner

Het inhuren van een weddingplanner kan in sommige gevallen enkele nadelen hebben. De nadelen van het inhuren van een weddingplanner zijn als volgt:

  • Budget. Het inhuren van een weddingplanner zal wat geld kosten. Als je een klein budget hebt, zal het inhuren van een weddingplanner niet altijd haalbaar zijn. Laat je vooraf dus goed informeren over de kosten.
  • Familie. Veel families hebben een gebruiksaanwijzing. Sommige familieleden kunnen niet met elkaar opschieten en andere familieleden hebben een bijzondere behandeling nodig. Een ceremoniemeester uit je familie is op de hoogte van alle voorvallen en relaties binnen een familie en zal hier dus veel beter op in kunnen spelen dan een weddingplanner die niet bekend is met de familie.
  • Vreemde op je bruiloft. Als je een weddingplanner inhuurt, moet het natuurlijk wel klikken. Je vertrouwt een onbekende persoon de organisatie van de mooiste dag van je leven toe. De weddingplanner moet je wensen en voorkeuren dus wel kunnen begrijpen en realiseren zodat de bruiloft echt jullie dag wordt.

Conclusie

Het inhuren van een weddingplanner heeft voor- en nadelen. De keuze of je een weddingplanner wilt inhuren, hangt af van welke aspecten voor jou het belangrijkste zijn. Twijfel je nog over deze keuze? Je kunt altijd vrijblijvend een afspraak met een weddingplanner maken om de mogelijkheden eens te bespreken.