Wat moet je doen voor een perfect bruidskapsel

Je bruiloft

Als bruid zijnde wil je er natuurlijk op zijn best uitzien als de grote dag is gekomen. Een mooi bruidskapsel is dan ook erg belangrijk. Een goed bruidskapsel complimenteert je gezicht en laat ook je jurk mooi uitkomen. Hoe kies je het perfecte bruidskapsel?

Het perfecte bruidskapsel

Het geheim voor het perfecte bruidskapsel is een goede voorbereiding, professioneel advies en een vaardige kapper. De volgende stappen kunnen je helpen om het perfecte bruidskapsel te krijgen.

  • Gezond haar. Gezond haar is een vereiste voor een mooi kapsel. Begin geruime tijd voor de bruiloft met het goed verzorgen van je haar. Laat de puntjes van je haar regelmatig bijknippen en gebruik twee keer per week een verzorgend haarmasker. Probeer stress zoveel mogelijk te vermijden, eet gezond en drink voldoende water.
  • Goed advies. Kies een kapper die gespecialiseerd is in bruidskapsels. Deze kapper kan je goed informeren over de mogelijkheden die er zijn maar ook over welk kapsel goed bij de vorm van je gezicht en je jurk past. Je kunt al een paar maanden voor de bruiloft een afspraak maken om een bruidskapsel uit te kiezen. Neem altijd een foto mee van je trouwjurk zodat de kapper weet wat de bedoeling is. Eventueel kun je je moeder, zus of een goede vriendin meenemen zodat je haar mening kan vragen.
  • Kies een kapsel dat bij je past. Laat je bijvoorbeeld niet verleiden tot een extravagant kapsel dat eigenlijk niet bij je past. Het kan dan nog zo mooi staan maar als jij je er niet prettig bij voelt, is het geen goede keuze. Twijfel je of je een kapsel aandurft? Laat het dan gedurende de rest van de dag zitten en kijk of je zo over straat durft.
  • Vermijd grote veranderingen in je kapsel. Je kunt vlak voor je bruiloft beter geen grote veranderingen doen met je haar. Grote kans dat het verkeerd uitpakt of dat je je toch niet zo prettig voelt met een compleet andere look. Kies dus niet plotseling voor een compleet andere kleur of lengte van je haar.
  • Neem de tijd voor de kapper. Trek op de dag van je bruiloft voldoende tijd uit voor de kapper. Als je bruidskapsel een haastklus wordt, is er een grote kans dat het niet zo mooi uitpakt en ook minder goed blijft zitten. Vraag van tevoren aan de kapper hoe lang het ongeveer gaat duren en houd hier goed rekening mee. Als je planning erg krap wordt, kun je vragen of de kapper naar jou toekomt. Dit scheelt je in ieder geval de reistijd.
  • Onderhoud je bruidskapsel. Het bruidskapsel moet er de hele dag mooi uit blijven zien. Ben je bang dat het bruidskapsel na verloop van tijd uitzakt? Dan kun je eventueel vragen of de kapper op de bruiloft nog een keer langskomt om het bruidskapsel bij te werken. Dit kan bijvoorbeeld vlak voor het feest worden ingepland.

Tot slot

Je kapsel bepaalt een belangrijk deel van je uiterlijk. Als je er niet voldoende aandacht aan besteed, heb je een grote kans dat je hier later spijt van krijgt. Met wat tijd en moeite ben je verzekerd van een prachtig bruidskapsel dat de hele dag goed blijft zitten.