Tips voor het regelen van trouwvervoer

Trouwvervoer

Op de dag van de bruiloft worden meestal verschillende plekken bezocht. Het bruidspaar moet naar de kerk, het stadhuis en natuurlijk de feestlocatie. Om stijlvol van de ene plek naar de andere te reizen, is er keuze uit verschillende soorten trouwvervoer. Maar waar moet je allemaal aan denken bij het kiezen en regelen van het trouwvervoer?

Het kiezen van het trouwvervoer

De mogelijkheden voor trouwvervoer zijn enorm. Je kunt bijvoorbeeld op de traditionele toer met paard en wagen. Je kunt er echter ook voor kiezen om, heel stoer, met de helikopter aan te komen. Natuurlijk zijn er ook veel verschillende mooie auto’s die je kunt kiezen. De volgende stappen kunnen je helpen bij het kiezen van het soort trouwvervoer dat het beste bij jullie wensen en voorkeuren past:

  • Bepaal het budget. Een helikopter is natuurlijk veel duurder dan het de witte kever van de buren. Bepaal hoeveel geld je aan het trouwvervoer wilt uitgeven en ga op basis hiervan op zoek.
  • Bedenk wat goed bij jullie past. Zijn jullie beiden stoere buitenmensen? Dan kan het bijvoorbeeld heel leuk zijn om op motor met zijspan aan te komen. Houden jullie van luxe? Dan is een limousine misschien toepasselijker. Kies in ieder geval een vorm van trouwvervoer die jullie beiden erg aantrekt. Hou natuurlijk ook rekening met de kleding die jullie dragen en het kapsel van de bruid. Een intocht op de motor of per helikopter kan een kapsel behoorlijk ruïneren. Ook kan de trouwjurk een beperkende factor zijn.
  • Denk aan de toegankelijkheid. Kun je alle locaties bereiken met het trouwvervoer dat jullie hebben gekozen? Een limousine of bus zal niet door hele smalle straatjes kunnen. Een helikopter moet natuurlijk ergens in de buurt kunnen landen. Houd hier rekening mee zodat je niet voor vervelend verrassingen komt te staan.

Het regelen van het trouwvervoer

Nu jullie de keuze hebben gemaakt, moet het trouwvervoer natuurlijk wel worden geregeld. Als je hierbij een aantal punten in gedachten houdt, kan het bijna niet mis gaan.

  • Reserveren. Reserveer het trouwvervoer altijd ruim van tevoren. Sommige maanden zijn erg populair om te trouwen. Als je er niet op tijd bij bent, kan het zijn dat jullie keuze van trouwvervoer niet meer beschikbaar is.
  • Maak goede afspraken. Maak duidelijke afspraken over de tijd, datum en prijs. Vraag of het verhuurbedrijf je een schriftelijke bevestiging wil sturen van de afspraken die jullie hebben gemaakt. Zo weet je zeker dat de afspraken kloppen.
  • Sluit eventueel een verzekering af bij de verhuurder. Op deze manier ben je niet aansprakelijk mocht er bijvoorbeeld iets met de trouwauto gebeuren.
  • Bespreek de trouwversiering. Een trouwauto heeft vaak een bloemstuk op de voorkant. Ook andere vormen van trouwvervoer kunnen natuurlijk leuk versierd worden. Je kunt hier vaak afspraken over maken met de verhuurder.
  • Controleren. Bel een of twee dagen voor de bruiloft het verhuurbedrijf en ga na of alles goed geregeld is. Zo kun je vervelende verrassingen op de bruiloft voorkomen.

Het vervoer van de gasten

De gasten van de bruiloft reizen vaak in een trouwstoet achter het bruidspaar aan. Houd er rekening mee dat ook deze gasten hun auto kwijt moeten kunnen. Ga dus na of er voldoende parkeerruimte is op de verschillende locaties. Als er niet voldoende parkeerruimte is, kun je vragen of de gasten zoveel mogelijk met elkaar meerijden.

Tot slot

Een goede voorbereiding kan vervelende verrassingen op de dag van de bruiloft voorkomen. Neem daarom altijd goed de tijd om alles te regelen. Op deze manier kun je genieten van een zorgeloze bruiloft