Tips voor het versturen van verjaardagskaarten

Inleiding

Wie kent dat niet: op de verjaardag van een dierbare ben je vergeten kenbaar te maken dat je hier aan hebt gedacht... Of je bent de verjaardag zelf vergeten, of je bent de kaart vergeten te schrijven (of kopen) of alleen vergeten te posten. Er zijn meerdere dingen die op dit gebied mis kunnen gaan waardoor de jarige zich mogelijk vergeten of miskend voelt. Er is niets zo leuk als een kaart of attentie op je verjaardag! Natuurlijk is het dan lullig als je hier niet aan kan voldoen. Als je wel van goede wil bent staan hieronder een aantal tips om te zorgen dat al jouw dierbaren in het nieuwe jaar een kaart krijgen óp hun verjaardag! Dit artikel kan gelezen worden als een stappenplan: als je alle stappen volgt kan er eigenlijk niets meer misgaan...tenzij de postbezorgers staken natuurlijk, maar dan heb jij er alles aan gedaan!

Onthoud de datum

We kunnen niet alles in het leven onthouden en als je een uitgebreide vrienden- en familiekring hebt, naast een druk leven, dan kan het wel eens gebeuren dat je dé datum van een verjaardag vergeet. Hier kun je het een en ander aan doen.

Dé bekende verjaardagskalender

Koop een leuke verjaardagskalender en schrijf hier alle verjaardagen van mensen uit je sociale leven op. Als je de datum niet direct weet bel iemand dan even of stuur een mail. Als je het nu niet direct op de kalender zit, bestaat ook hier de kans dat je dit later vergeet. Hang de kalender op een plaats waar je regelmatig komt en deze goed kan zien. Vergeet ook niet maandelijks de goede maand vooraan te hangen.

Een aandachtspunt in je agenda (digitaal of papier) of je telefoon

Zet alle verjaardagen in je agenda of telefoon en zet een alarm aan op de dag dat de verjaardag is.

Zorg voor benodigd verjaardagskaartenmateriaal

Als je zelf erg creatief bent kun je kaarten zelf maken. Als je dit niet bent kun je kaarten van te voren kopen. Zorg dat je alvast een voorraadje in huis hebt zodat je nooit zonder kaarten zit. Naast kaarten dien je ook postzegels in huis te hebben en ook hier geldt: zorg dat je een voorraadje hebt.

Zelf kaarten maken

Op het internet kun je via een aantal sites (zoals bijvoorbeeld www.VistaPrint.nl, www.kruidvat.nl) zelf kaarten maken. Je kunt hier bijvoorbeeld foto's bewerken en teksten toevoegen om de kaart te personaliseren. Als je helemaal zelf een kaart wil maken dien je eerst de benodigdheden in huis te halen zoals papier, karton, verf etc. Iedereen waardeert een zelfgemaakte kaart.

Adressen

Kaarten komen niet aan als er geen adres op staat. Als je zelf geen adressenboekje hebt kun je deze alsnog maken. Je kunt hiervoor een adressenboekje aanschaffen, alle adressen in je mobiele telefoon zetten of deze in een Excel of word document noteren op de computer. Het voordeel van de laatste is dat je hier ook mooie lijsten van kan maken, plaatjes kan bijvoegen en deze digitaal kan delen etcetera.

Meerdere mogelijkheden voor succesvol kaartensturen

In januari alle voorbereidingen doen

Als je zeker wil zijn dat je altijd een goede kaart hebt klaarliggen, kun je in januari alvast beginnen. Koop zoveel kaarten en postzegels als je nodig hebt en beschrijf alvast alle kaarten en enveloppen voor de gewenste persoon. Als je in de actualiteit wil blijven met je verjaardagswens, kun je ervoor kiezen alleen alle enveloppen te voorzien van het adres. Plak op alle enveloppen een postzegel en leg deze klaar op chronologische volgorde. Het enige wat je nu nog moet doen is ze op de goede dag posten.

Via de digitale weg, echte kaarten sturen

Voor iets meer geld maar minder moeite om de verjaardagen te onthouden, kun je kaarten sturen via het internet. Op een aantal sites zoals www.hallmark.nl of www.Kaartje2go.nl kun je een kaart samenstellen, plannen wanneer je deze verzonden wil hebben, betalen en klaar is Kees. De kaart wordt op de juiste datum bezorgd. Op een aantal sites kun je ook zelf kaarten maken met eigen foto's: dit is wel origineler dan een gekozen kaart. Voor de mensen die liever digitale kaarten sturen (dit is minder leuk en persoonlijk) kun je ook op het internet terecht.

Het kaarten sturen kan nu bijna niet meer fout gaan (tenzij je afwijkt van het stappenplan of de kaart te lang op de keukentafel laat liggen zoals de kaart waar ik nu al 2 dagen naar kijk). Succes en houd voor ogen waar je het voor doet: de jarige zal je kaart zeer waarderen. Het betekent namelijk dat je aan die persoon denkt.

links

  • www.kaartenhuis.nl
  • www.kaartjeposten.nl
  • www.greetz.nl


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden