Call of Duty: Modern Warfare 2

 Call of Duty: Modern Warfare 2

Modern Warfare 2 is een schietspel van Call of Duty dat op 10 november 2009 werd uitgebracht. Het is beschikbaar voor Playstation 3, Windows en de Xbox 360. Het spel Modern Warfare 2 is het vervolg van het spel Modern Warfare van Call of Duty 4.

Singleplayer

Bij de single player krijg je voordat elke missie begint eerst een samenvatting van je opdracht van die missie. Dit verhaal begint ongeveer 5 jaar na het verhaal van Modern Warfire in Call of Duty 4. De ultranationalisten in Rusland hebben de macht overgenomen en Imran Zakhaev, die hun overleden leider is, wordt gezien als held van Rusland (maar hij was wel een terrorist). Akarov is een luitenant die onder Zakhaev werkte en hij wordt na het overlijden van Zakhaev natuurlijk niet meer in toom gehouden en kan zich nu uitleven. Hij is verantwoordelijk voor vele terroristische aanslagen. De ergste aanslag is op een Russisch vliegveld (Terminal). Dit vliegveld is wel fictief en bestaat dus niet echt.

Multiplayer

Het grootste onderdeel van het spel Modern Warfare 2 is de multiplayer die online gespeeld wordt. Je krijgt experience points voor alles wat je doet, en hiermee speel je de volgende levels vrij. Hoe meer levels je vrij speelt, hoe meer wapens en voordelen je in het spel krijgt. Je kunt het spel ook spelen met vrienden en andere mensen die je in het echt kent, door af te spreken naar welke plaats in het spel jullie gaan en wat jullie namen zijn. Je kunt met elkaar communiceren door middel van een microfoon. Ook kun je bepalen wie jou allemaal in het spel kunnen horen.

Welke levels kan je in de multiplayer spelen?

Naam van level

Plaats

Afghan

Afghanistan, hier is een AC-130 Hercules gecrasht

Derail

Rusland, een trein opslag die helemaal besneeuwd is

Estate

Rusland, landhuis

Favela

Rio de Janeiro, een klein deel ervan

Highrise

New York, bouwplaats op een dakje

Invasion

Afghaanse stad

Karachi

Het stadje Karachi in Pakistan

Rundown

Braziliaanse stad

Quarry

Rio de Janeiro, een groeve

Rust

Afghanistan, industriegebied dat volledig verlaten is

Sub Base

Rusland, haven van Petropavlosk

Skidrow

Verenigde Staten

Scrapyard

Afganistan, plaats waar metaal wordt gestort

Terminal

Rusland, een vliegveld

Underpass

Rio de Janeiro, verlaten gebied

Wasteland

Chernobyl, hier is een kernreactor ontploft

Vanaf welke leeftijd mag je Modern Warfare 2 spelen?

De voorganger van het spel heeft een leeftijdsgrens vanaf 16 jaar en daarom bestaat het misverstand dat mensen vaak denken dat dit spel ook vanaf 16 jaar gespeeld mag worden. Maar omdat er in het spel lijken en veel bloed te zien zijn kwam er al de twijfel over de leeftijdsgrens. Daarnaast is er 1 missie (als je als singleplayer speelt) waarbij je een CIA agent bent die zich undercover aansluit bij een terrorist en probeert zijn vertrouwen te winnen omdat je de ingewonnen informatie weer door moet spelen aan de CIA. Hierbij moet je op een vliegveld in Rusland onschuldige mensen doodschieten. Vanwege dit level werd het spel bijna verboden, maar ze hebben besloten om bij de opstart van het spel je de mogelijkheid geven om die missie over te slaan. Het spel heeft, mede vanwege deze specifieke missie, het doodschieten van onschuldige burgers, de interactie met terroristen en het vele bloed een label van 18+ gekregen. En terecht!

Bron

Wikipedia - Call of Duty: Modern Warfare 2