Hoe koop ik online de beste en nieuwste PS3 games het goedkoopst

Inleiding

Een nieuw spel voor de Playstation 3 kost hier in de winkel al snel 60 euro. In tegenstelling tot de Xbox 360 kent de PS3 geen regio gebonden games. Het is dus mogelijk om spellen uit andere regio's te importeren. Met de huidige Dollar-koers kan dit erg interessant zijn. Hoe importeer je games en waar moet je op letten.

Selecteren online game winkel

De Canadese Dollar staat al een flinke tijd nog lager dan de Amerikaanse Dollar. Het is op het moment daarom verstand om bij een Canadese winkel te kopen. Ik koop zelf games bij VideoGamesPlus en heb daar goeie ervaringen mee. Natuurlijk kun je een andere winkel kiezen (even zoeken met Google).

Hoe kan ik betalen?

Met een credit card kun je bij de meeste webshops wel terecht. Bij VideoGamesPlus kun je ook betalen met PayPal. Voor een PayPal-account heb je niet meer nodig dan een bankrekening. Het is wel gemakkelijk als je kunt internetbankieren (dan heb je je PayPal in een paar minuten gekoppeld aan je bankrekening).

Kan ik patches of updates van games downloaden

Ik heb tot nu toe nog geen problemen ondervonden. Ik heb dit getest met verschillende games, waaronder Grand Theft Auto, Burnout Paradise en LittleBigPlanet.

Downloadable content / Amerikaanse Playstion Store gebruiken

Het is mogelijk om downloadable content te kopen in de Playstation 3 store van de regio waar het spel gekocht is. Let hier goed op voordat je iets aanschaft in de Playstation store.

Het is eenvoudig om naast je Sony PSN (Playstation Network) account met Europese Playstation Store en extra account op de Playstation 3 aan te maken met een Amerikaanse Playstation Store. Je hebt hiervoor een willekeurig Amerikaans adres nodig en een ander e-mailadres dan waarmee je je Europese account hebt aangemaakt.

Een account met Amerikaanse Playstation Store heeft als bijkomend voordeel dat je daar in Dollars betaalt en de prijzen vaak gelijk zijn aan de prijzen in Euro's.

Verwante artikelen


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden