MSN Live Messenger spam voorkomen of verwijderen

Inleiding

Veel, heel veel mensen gebruiken MSN (Live) Messenger. Heel handig om via het internet in contact te blijven met je vrienden. Maar als die vrienden jou (in het Engels) spam gaan sturen over de Acai Berry uit de Oprah show of met "lost 36 pounds" er in wordt het een stuk minder leuk.

Hoe kan het dat vrienden mij spam sturen via MSN

De kans is groot dat jouw vrienden een soort virus op hun computer hebben die via MSN spam-berichten verstuurt. Zo'n virus kun je op verschillende manieren krijgen.

Je kunt deze krijgen via bestanden die je via Kazaa of Bit Torrent download, het installeren van dubieuze MSN ecmoticons pakketen, dubieuze versies van MSN Plus of andere dubieuze software.

Het is ook mogelijk dat het MSN account van één van je vrienden gehackt is. Dit kan al snel gebeuren als je op een dubieuze site gevraagd wordt om in te loggen met je MSN-account. Dit wordt ook wel Phishing genoemd. De hacker kan het account gebruiken om berichten te sturen aan iedereen in de vriendenlijst van het gehackte account.

Hoe kan ik voorkomen dat ik spam verstuur via MSN

  • Zorg voor een goeie virus checker of anti virus programma of virus scanner. Er zijn diverse gratis viruscheckers te vinden (bijvoorbeeld Avast en AVG, zie ook Waar download ik de beste gratis anti-virus programma's? ).
  • Minstens zo belangrijk: zorg dat de virus-database van je anti-virusprogramma op to date is.
  • Zorg voor een browser met een goed Phishing filter (bijvoorbeeld Firefox 3 of Internet Explorer 8).
  • Gebruik een alternatief programma om mee te chatten (bijvoorbeeld Pidgin).

Mocht je vrienden hebben die jou spam sturen via MSN kun je ze ook wijzen op bovenstaande lijst.