Tips voor het kopen van een game computer online

Inleiding

Game-computer.jpg

Een game computer is een serieuze zaak om te kopen want je wilt natuurlijk het beste van het beste om de nieuwe games te kunnen spelen. Een goede game computer kost tegenwoordig niet meer zo veel. Je hebt voor rond de 800 euro a 1000 euro al een game computer. Maar mocht je het voor minder willen doen dan kun je een game computer 2dehands kopen via bijvoorbeeld marktplaats. Althans daar heb ik ooit een game computer vandaan (dell workstation 650 serie) en voor heel weinig geld. Maar hoe controleer je nu of deze game computer alles heeft wat jij nodig hebt. Wat jij zoekt is een snelle computer met een super videokaart en die de beste games kan draaien die op dit moment een hit zijn.

Laat je game computer online testen

Er is een site op internet youcanrunit.nl waar je een computer gratis kunt testen op games. Hieronder heb ik een printscreen gemaakt en hierin laat ik zien hoe mijn computer wordt uitgelezen en of ik het spel Doom3 op de pc kan spelen. Dit is natuurlijk een super manier om je game computer online te kopen. In die tijd dat ik bezig was met een game computer heb ik verschillende leveranciers gevraagd of ze 1 a 2 games op deze site wilde testen en mij dan een printscreen wilde toesturen. Veel deden het niet en dan weet je meteen genoeg. De leveranciers of particulieren die het wel doen weten dat ze goed zitten, want je ziet hieronder precies wat er in een computer zit. Ik heb voor deze game computer 500 euro betaald.

Youcanrunit game doom3.jpg

Game computer zelf samenstellen

Natuurlijk kun je ook een game computer zelf samenstellen. Als je al een huidige computer hebt dan haal je deze door het programma van youcanrunit heen op de game die jij graag wilt spelen en je ziet precies wat je eventueel mist. Deze onderdelen bestel je dan online en als je daar goed in bent (zelf begin ik daar niet aan) dan kun je de game computer zelf in elkaar zetten.

Voordeel van online testen

Het bijkomende voordeel van online testen is dat je voor een 2dehands game computer niet stad en land hoeft af te rijden om de computer te bezichtigen. Dit bespaart je dan ook een heleboel reiskosten en tijd. Verder hoef je niet veel verstand te hebben van de technische zaken binnen in een computer. Het scherm toont datgene wat je nodig hebt en jij kijkt dit na, vergelijkt of kan het in iedergeval bij naam noemen. Bijkomende tip buiten marktplaats is dat je ook eens op forums kunt kijken. Daar worden ook regelmatig geweldige game computers aangeboden. Je weet nu in iedergeval wat ik een jaar geleden heb betaald voor deze computer dus je hebt een uitgangspunt. Mocht je een opmerking of vraag hebben naar aanleiding van dit artikel. Gebruik dan de reageer knop hieronder en als je jouw emailadres invult dan reageer ik terug.

Reacties (2)

Reageer
Moeder reageerde 9 jaar geleden
15 Jun 22:31
Pas geleden een computer gekocht bij www.dragon-computers.nl Daar kun je geen miskoop doen en betaalbaar.
Marco. reageerde 10 jaar geleden
02 Mar 00:00
Hee!
Ik ben heel benieuwd welke computer je dan wel gekocht hebt. Ben hard opzoek omdat ik een fanatieke gamer ben met een oude verrote laptop. Niet goed dus. Help me out plz? :).