Wat is de Xbox 360

Xbox 360

Wat_is_de_Xbox_360-IntroPlaatje.jpg

De Xbox 360 kwam eind 2005 op de markt en wordt gerekend tot de tweede generatie van Microsofts Spelcomputers. De Xbox 360 is dan ook meer dan een spelletjescomputer, de Xbox is een beleving. Met vele accessoires en toepassingen. Met de game console Xbox 360 kun je computerspellen spelen, DVD's bekijken, muziek afspelen, en natuurlijk ook gamen. De Xbox kun je online, maar ook offline gebruiken. Vanaf 16 juli 2010 kun je de nieuwe XBOX360 250 GB kopen. Dan nu de Kinect, de ultieme uitbreiding op de Xbox 360 van Microsoft met een 1,3 megapixel camera. In 2018 is er de Xbox One.

Accessoires van de Xbox

De Xbox heeft vele accessoires. Enkele van de accessoires van de Xbox 360, voor wie zich volledig wil uitleven, zijn:

  1. De Xbox Live Headset.
  2. De Xbox Geheugen Module.
  3. Een Stuurwiel met pedalen.
  4. De Xbox DVD Remote Control.

De techniek

De Xbox 360 heeft technisch gezien heel veel vooruitgang geboekt. Het bezit onder meer een 733 MHz processor, een mooie Geforce 3 kaart, 8 GB harde schijf en een ethernet kaart met breedband ondersteuning. Het geluid van de Xbox is prima te noemen. Er is zelfs een Dolby Digital 5.1 Surround Sound ondersteuning. Een behoorlijk probleem lijkt er wel te zijn met de drive, die krassen zou veroorzaken op de disks. En dat laatste is natuurlijk niet de bedoeling. Je mag dan ook aannemen dat er binnen afzienbare tijd een verder verbeterde versie zal verschijnen, maar tot die tijd is de Xbox toch iets om van te smullen. Vele spellen zijn er beschikbaar en ook Xbox Live is nog steeds een belevenis.

Xbox Live

Met de Xbox op internet kun je via Xbox Live lekker gamen. Er zijn vele games beschikbaar. Probeer ze eens. denk aan games met spectaculaire namen als Halo, Project Gotham Racing,Pro Evolution Soccer, Top Spin, Unreal Championship, Ghost Recon, Battlefield Modern Combat, en de Rainbow Six.

De XBOX360 250GB

De XBOX360 250GB is de opvolger van de XBOX360. Dit is een nieuwe variant met maar liefst een harde schijf van 250 GB. Als 250 GB niet genoeg is kun je de harde schijf, die verstopt zit achter een klepje, vervangen door een harde schijf met nog meer GB. Ook uiterlijk van de nieuwe XBOX360 is veranderd. Lekker glimmend strak en zwart. Bekijk ook eens de aanraak gevoelige knoppen, waarmee je de box kunt aanzetten of uitzetten, of aantoetsen om de discs uit te werpen. Een mooie box met aan de voorkant 2 USB poorten. Bij de box zitten:

  • De XBOX 360 Slim Premium.
  • Een 250 GB harde schijf.
  • Een wireless controller met headset.
  • Een 802.11n Wi-Fi.
  • Een composiet AV-kabel

Games voor de XBOX360

Vele games zijn voor de XBOX360 te koop, maar natuurlijk kun je ook allerlei Homebrew spellen afspelen op je XBOX, zodar de Homebrew op je box staat. Ook alle accessoires van oudere versies van de XBOX kun je gebruiken. Denk aan de diverse aansluitmogelijkheden voor de oudere controllers. De XBOX360 250 GB heeft een supersnelle draadloze verbinding die is gebaseerd op de 802.11n Wi-Fi. Leuk om films op streamen. De XBOX360 250 GB is niet alleen het nieuwste van het nieuwste, de XBOX360 250 GB is top.

De Kinect

Nu kun je met de Kinect gamen zonder controller. Je bent nu zelf hoofdrolspeler en controller. De infrarood camera volgt direct de bewegingen van je hele lichaam. Vooral kinderen vinden het prachtig. Leuke spellen voor de Kinect zijn kinectmals, kinectsports en your shape fitness evolved.

XBOX 360 Natal

Dan Xbox Natal. Het is zogenaamd niet bedoeld als een reactie op Nintendo, maar om vele gamers aan zich te binden met allerlei nieuwe mogelijkheden. Er komen ook games die alleen met Natal werken en games die zowel werken met de controllor alsook met Natal of de combinatie daarvan.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden