Welke acties hebben de loterijen met oud en nieuw

Inleiding

Met oud en nieuw pakken verschillende loterijen groot uit! Er worden enorme geldprijzen uitgedeeld, de miljoenen vliegen om je oren! Meer dan de helft van de Nederlanders doet mee met één van de loterijen en voor oud en nieuw kopen mensen graag nog een extra lot! Door de enorme prijzenpot is de kans nog groter dat je iets wint. Er zijn verschillende loterijen waar je aan mee kunt doen. Welke loterijen zijn er en wat zijn hun acties met oud en nieuw?

Staatsloterij

Eén van de bekendste loterijen in Nederland is de Staatsloterij. Normaal heeft de Staatsloterij de tiende van de maand een trekking, maar voor oud en nieuw hebben ze een speciale trekking. Dit wordt ook wel de Oudejaarsloterij genoemd. Er zijn een aantal mogelijkheden als je een Oudejaarslot wilt kopen:

  • Een heel Oudejaarslot met Jackpot kost 30 euro
  • Een heel Oudejaarslot zonder Jackpot kost 26 euro
  • Een half Oudejaarslot met Jackpot kost 15 euro
  • Een half Oudejaarslot zonder jackpot kost 13 euro

Een heel Oudejaarslot houdt in dat je kans maakt op de totale prijs. Stel, je wint duizend euro, dan ontvang je ook duizend euro. Heb je een half Oudejaarslot, dan win je maar vijfhonderd euro. Met alle loten maak je kans op het prijzenpakket, maar wil je kans maken op de Jackpot, dan moet je een Oudejaarslot met Jackpot kopen. De Jackpot is een extra prijs voor alle mensen die een lot met Jackpot hebben!

Prijzenpakket oud en nieuw

Onderstaande tabel gaat uit van een heel Oudejaarslot. Heb je een half lot? Dan moet je de prijs door twee delen! In de tabel staan de belangrijkste prijzen, maar er worden ook nog heel veel kleinere prijzen uitgedeeld!

Hoofdprijs 30 miljoen
10 keer 100.000
10 keer 50.000
7 keer 25.000
100 keer 10.000
Jackpot 7,5 miljoen

Postcodeloterij

Een andere grote loterij is de Postcodeloterij. De Postcodeloterij werkt anders dan de Staatsloterij. Je postcode is namelijk je lotnummer. Per trekking wordt een winnende postcode getrokken. Deze prijs wordt verdeeld onder alle meespelende inwoners van deze postcode. Doen er veel buren mee? Dan zal de prijs per lot dalen. Woon je in een kleine straat of doen er weinig mensen mee? Dan zal je een groot gedeelte van de prijs opstrijken! Met oud en nieuw heeft de Postcodeloterij een Kanjerjackpot. Er wordt maar liefst 48 miljoen verdeeld onder negen postcodes! Om je kansen te vergroten mag je ook met een andere postcode meespelen. Denk bijvoorbeeld aan de postcode van je vorige adres of van een familielid!

  • De hoofdprijs is 48 miljoen
  • De overige acht postcodes krijgen ieder een miljoen
  • Een lot kost 11,50

Meedoen met de Postcodeloterij

Overige loterijen

Er zijn nog meer loterijen in Nederland, maar deze hebben geen speciale acties met oud en nieuw. Toch is het wel leuk om eens hun hoofdprijzen te vergelijken!

Loterij Hoofdprijs
Lotto 11,5 miljoen  
Bankgiro loterij 1 miljoen
Vriendenloterij 1 miljoen
Dayzers 100.000

Conclusie

De Staatsloterij en de Postcodeloterij pakken groots uit met oud en nieuw. Er is een enorme hoofdprijs te winnen, maar ook heel veel kleinere geldprijzen. Er is een enorm prijzenpakket omdat veel mensen een lot kopen met oud en nieuw. Het is toch een beetje een traditie! Win je een leuke geldprijs, dan staat vast dat je het nieuwe jaar goed begint.