Wie zijn de finalisten van The Voice of Holland 2012

Inleiding

Al een aantal weken is er op de televisie een verhitte strijd bezig tussen de deelnemers van The Voice of Holland 2012. Vanaf 24 augustus 2012 wordt er iedere vrijdagavond gestreden om de winst. Nu zijn de finalisten bekend, het zal erom gaan spannen wie er gaat winnen. Maar wie zijn de finalisten eigenlijk? Wie hebben ze achter zich gelaten? Welke single hebben ze uitgebracht? En hebben ze eigenlijk al veel ervaring met muziek? Wie is de uiteindelijke winnaar van The Voice of Holland?

Team VanVelzen: Floortje Smit

De finaliste van Roel van Velzen is dit jaar Floortje Smit. Ze is op 16 juli 1983 geboren in Amsterdam. De 29-jarige zangeres woont in Arnhem, hoewel ze opgroeide in Noord-Brabant, in het plaatsje Oss. Floortje is al bekend van Idols, waar ze in 2006 nipt verloor van Rafaella en tweede werd. Floortje heeft al meer ervaring met muziek. Ze deed in 1998 mee aan de Soundmixshow, waar ze uiteindelijk op de vierde plek eindigde. Na de Soundmixshow en Idols kreeg Floortje Smit een platencontract bij The Entertainment Group. Daarmee produceerde ze enkele singles waaronder ‘Wake up’ en ‘Starts with goodbye’. Ook heeft Floortje in 2007 haar eerste album uitgebracht, genaamd ‘Fearless’. Verder heeft de zangeres ook al enige musicalervaring, ze speelde de rol van Ozzy in 'We Will Rock You' in 2010.

In de halve finale liet Floortje de 18-jarige Eyelar Mirzazadeh achter zich, met ruim 60 procent van de stemmen en 74 punten van de coaches. Ook presenteerde ze haar single genaamd ‘Every Breath You Take’. 

Team Marco Borsato: Ivar Oosterloo

In Team Borsato kwam Ivar Oosterloo in de spannende halve finale als winnaar uit de bus. Hij is geboren op 15 september 1991 in Deventer. Al toen hij tien jaar was leerde Ivar gitaar spelen, toen bleek al dat hij muzikale aanleg had. Omdat hij op deze leeftijd al goed gitaar kon spelen, kwam Ivar al snel terecht in een musicalgroep, waar ze op dat moment dringend een muzikant nodig hadden. Ook deze zanger heeft al eerdere ervaringen met talentenjachten. Hij deed in 2007 mee aan Idols. Hij viel toen echter al snel af, namelijk in de theaterrondes. In 2008 kwam hij vervolgens in een boyband terecht, genaamd IDSF.

Ivar liet Barbara Straathof achter zich met 54,4 procent van de publieksstemmen en 70 punten van de coaches. Vervolgens bracht hij zijn cover van het nummer ‘Baby’ ten gehore. 

Team Nick en Simon: Johannes Rypma

Bij team Nick en Simon is, zoals sommige mensen al aan hadden zien komen, Johannes Rypma door naar de finale. De 20-jarige zanger, die met zijn leeftijd de jongste finalist is dit seizoen, komt uit het Friese Oudega. In de blind auditions waren het alleen Nick en Simon die de stoel omdraaiden. Toch heeft de Friese zanger het ver geschopt, hij zit immers in de finale. Ook Johannes heeft al enige muzikale ervaring. Zo heeft hij zijn eigen bandje waarmee hij onder andere op tentfeesten speelt. Ook heeft de zanger een duidelijk doel: hij wil Syb van der Ploeg voorbijstreven en vervangen als de meest bekende zanger van Friesland.

Met ruim 80 procent van de stemmen en 61 punten van de coaches ging Johannes Arnhemse Maame Joses ver voorbij. In de halve finale liet Johannes zijn single ‘When the lady smiles’ horen aan zijn fans. 

Team Trijntje Oosterhuis: Leona Philippo

Leona Philippo is geboren op 6 mei 1979 in Toronto en is dus van Canadese afkomst. Ze is een singer-songwriter en actrice. Ze heeft een opleiding gedaan aan het Rotterdamse Conservatorium. Tegenwoordig woont ze in Haarlem. Toen ze het Conservatorium verliet, werd ze door de popgroep Nits gevraagd om mee rond te touren door onder andere Duitsland en Hongarije. Daarna was Leona onder ander te horen als achtergrondzangeres bij Kane, Total Touch en haar eigen coach Trijntje Oosterhuis. Verder heeft ze ook aardig wat musicalervaring. Zo heeft ze bijvoorbeeld de hoofdrol gespeeld in de musical Aïda. Een aantal singles van haar zijn ‘Two Minutes’ uit 2010 en ‘Shake Ya Tail Feather’ uit 2009.

Leona Philippo won met 55,1 procent van de stemmen en 74 punten van de coaches en liet daarbij de gedoodverfde winnares Sandra van Nieuwland achter zich. In de liveshow bracht ze de single ‘Could you be loved’ ten gehore. 

Winnaar van The Voice of Holland 2012

Na op vrijdag 14 december een verhitte strijd te hebben gevoerd, kwam uiteindelijk  als winnaar uit de bus.  De finalisten brachten stuk voor stuk 4 liedjes ten gehore. Een liedje met Racoon of Loreen, een duet met de coach(es), het liedje van de Blind Audition en de bovengenoemde single.

Ivar Oosterloo was de eerste afvaller. Vervolgens werd het bij de tweede uitslag duidelijk dat Floortje Smit als 3e geëindigd is. In de allesbeslissende uitslag won Leona Philippo het uiteindelijk van Johannes Rypma.  Ze won met 54,6 procent van de stemmen. Hiermee is Team Trijntje Oosterhuis het winnende team. De winnares krijgt een platencontract, een gloednieuwe auto en de enige echte The Voice of Holland trofee.

Leona is de derde winnaar van The Voice of Holland. Eerdere winnaars waren Ben Saunders in 2010 en Iris Kroes in 2011.

Conclusie 

Na een lange strijd en na vele kandidaten achter zich gelaten te hebben, zijn er vier finalisten uit de bus gekomen die gaan strijden om de titel in The Voice of Holland 2012. De finalist van team VanVelzen is dit jaar Floortje Smit, die al bekend was van haar eerdere auditie bij Idols. Bij Marco Borsato won Ivar Oosterloo het nipt van Barbara Straathof. Johannes Rypma uit team Nick en Simon liet Maame Joses achter zich met ruim 80 procent van de stemmen. En in team Trijntje kwam Leona Philippo als winnaar uit de bus. De grote finale vindt plaats op 14 december 2012, hierin is bekend geworden dat Leona Philippo de grote winnares is van The Voice of Holland 2012 en een album mag maken en een gloednieuwe auto krijgt.