Hardlopen met een hardloopcoach op je MP3

Inleiding

Als je wil beginnen met het opbouwen van conditie, beginnen veel mensen met hardlopen. Je hebt niet veel nodig om deze vorm van sport uit te oefenen. Je trekt je sportschoenen aan en staat buiten. Hardlopen is toch niet voor iedereen weggelegd, het vraagt wel wat ruggegraat om die schoenen regelmatig onder te binden. Als je toch in alle rust alleen en in je eigen tempo wil gaan hardlopen is een hardloopcoach op MP3/ podcast een echte uitvinding. De hardloopcoach vertelt je van minuut tot minuut wat de bedoeling is en wat er van je verwacht wordt om na een aantal lessen tot de 5 kilometer te komen.

Voor wie is dit bedoeld

  • Mensen die aan hun conditie willen werken middels hardlopen
  • Mensen die graag alleen lopen
  • Mensen die graag naar muziek luisteren en van popmuziek houden
  • Mensen die goed tegen een Belgisch accent kunnen
  • Mensen die er goed tegenkunnen dat iemand anders hen vertelt wat er moet gebeuren

Wat houden de lessen in en wat is de bedoeling

In de podcast praat een Belgische dame, Eefje, je door een hardloopschema heen. Je bouwt zo in een aantal weken heel subtiel je conditie op. Momenten van rust worden muzikaal onderbouwt met een rustig popmuziekje en de momenten dat je hardloopt worden begeleid met een meer up-beat (up-tempo) popmuziekje. Eefje vertelt je precies wanneer je wat moet doen. Zo hoef je alleen maar te doen wat zij je zegt en hoef je verder nergens over na te denken.

Voorbereiding

  • Zorg dat je een MP3-speler in huis hebt
  • Download (of laat downloaden) het 'start to run' programma van Vlaanderen Sportland. Er zullen vast wel meer goede programma's zijn, maar deze probeer ik nu zelf uit en ik ben zeer tevreden.
  • Zet de podcast of de files op je MP3 speler (let hierbij wel op de volgorde: les 1 dient vooraan te staan. Mijn I-pod shuffle zet de verschillende onderdelen door elkaar, dus ik heb ze per 5 lessen nu op mijn I-pod staan)
  • Pak je hardloop schoenen uit de kast
  • Ga naar buiten en zet je MP3 speler aan voor de eerste les

Voordelen van het hardlopen op deze manier

Als je in je eentje wil sporten, maar af een toe een zetje nodig hebt, is dit een prima manier om te sporten. Eefje vertelt je precies wanneer je moet gaan rennen en wanneer je weer mag (door-)wandelen. Ook vertelt zij je van te voren hoe lang de training duurt en hoe lang de stukjes rennen maximaal duren. Tijdens het muziekje begeleid en coacht ze je soms met wat bemoedigende woorden. Het klinkt van te voren wellicht wat suf, maar als je er op dat moment even doorheen zit is het toch fijn als iemand tegen je zegt dat je het goed doet! Zij vertelt je ook regelmatig wanneer je op de helft van een stukje rennen zit, of hoe lang je nog moet rennen. Dit zorgt voor een stukje 'verwachtingenmanagement" , waar je je dan aan vast kan houden. Met deze applicatie op je MP3 speler houd je het lopen een stuk langer vol, dus bind die schoenen onder en ga naar buiten!


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden